Route 66 met 2 oldtimer mopeds

8 staten, 3940km, 2 Yamaha FS1-E’s en een missie voor het goede doel: Peter (54) en Darrel (30) Shand uit Groot-Brittannië gaan de uitdaging aan. Op 10 dagen tijd willen ze de legendarische Route 66 rijden op 2 40-jaar oude mopeds. Hun doel: geld inzamelen voor het onderzoek naar de ziekte van Alzheimer.

Met hun stunt wil het duo 66000£ inzamelen – een goede 76000€ – voor het onderzoek naar Alzheimer. Het ingezamelde geld zal gedoneerd worden aan Alzheimer’s Research UK en de Alzheimer’s Association USA. De inspiratie voor de trip en de keuze voor het goede doel kwam van Peter Shand’s vader, Stanley, die vorig jaar overleed nadat hij bijna 10 jaar aan de ziekte had geleden.

“Ik heb 37 jaar met papa samengewerkt en toen ik hem naar het rustoord zag gaan, had ik het daar echt moeilijk mee. Ik wilde iets doen om hem te eren en tegelijk het onderzoek naar Alzheimer helpen,” verklaarde Peter tijdens een radio-interview met de BBC. “Het is een vreselijke ziekte. Op deze manier mag niemand’s leven eindigen.”

Het avontuur van vader en zoon start op 25 mei in Chicago, Illinois. Op 10 dagen tijd wil het tweetal het westen van de Verenigde Staten doorkruisen langs de legendarische Route 66. Ze hopen dan op 6 juni aan te komen in Santa Monica in California. Sam, de vrouw van Darrel, zal de 2 begeleiden met de auto met extra benzine en reserveonderdelen. Dat zal ook nodig zijn want het tweetal gaat de reis proberen te voltooien op 2 40-jaar oude Yamaha FS1-E mopeds.

De keuze voor de Yamaha FS1-E is niet toevallig. In 1974 kocht vader Stanley, zelf een enthousiast motorrijder, een FS1-E voor Peter’s oudere broer. En niet lang daarna reed ook hij rond op een snoepjesroze Fizzy. “De Fizzy heeft een speciale plaats in ons hart,” vertelt Peter. “De motor roept herinneringen op aan onze tienerjaren en het was voor velen een springplank naar een grotere motorfiets. Telkens als ik op mijn Fizzy ergens stop, is er wel iemand die naar me toe komt met de woorden ‘Ik had er ook zo een jaren geleden en ik wou dat ik hem nooit had weg gedaan.'”

Je kan de reis van het tweetal volgen op Fizzyroute66.com

This image has an empty alt attribute; its file name is 6228_kaw_z900_fb_post_900x900.jpg

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.