Spypics: nieuwe KTM 390 Duke

Kleinere motoren doen het goed tegenwoordig: ze voldoen aan de regelgeving voor beginnende rijders, ze zijn handig in stadsverkeer en ze zijn meer en meer geliefd voor korte woon-werk-trajecten. Bij KTM willen ze duidelijk ook inspelen op die trend met een vernieuwde versie van de 390 Duke. En daar zijn nu spypics van opgedoken.

De foto’s tonen een 390 Duke in een nog redelijk pril stadium. De motor ziet er nog behoorlijk ruw uit, met een tank die eerder een metalen lappendeken is. Kuipdelen zijn al helemaal niet te bespeuren. Wat wel opvalt is de grootte van de motorfiets. Dit is niet zomaar een kleine opstapper maar een fiets waarop ook een grotere rijder comfortabel op kan zitten.

De grootste verandering lijkt dan ook in het frame te zitten dat meer de vorm heeft van een klassiek stalen trellisframe, afgewerkt met een nieuw subframe en groter zadel.

Over het motorblok valt er weinig af te leiden uit de foto’s. Het lijkt wel meer in het frame te ‘hangen’. De uitlaat is, net zoals bij de grotere 790 Duke, langs onder gerouteerd met een grotere katalysator.

Gezien de ruwe status van de motorfiets, lijkt hij nog niet meteen klaar voor productie. Waarschijnlijker is dat KTM de 390 Adventure eerst zal lanceren, gevolgd door deze Duke ergens eind 2020 of misschien begin 2021.

Foto’s: rideapart.com

This image has an empty alt attribute; its file name is 6228_kaw_z900_fb_post_900x900.jpg

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Andro├»d.