Exclusieve mini-Vyrus te koop aangeboden

Wou jij ook altijd al een miniversie van een opvallende motor als eyecatcher in je woonkamer? Dan is de pocketversie van een Vyrus misschien net wat je zoekt.

Vyrus motoren, dat is Italiaanse exotica op wielen. Het Italiaanse bedrijf produceert al een paar decennia exclusieve motorfietsen op bestelling en ze schuwen daarbij geen carbon, CNC of ander hoogwaardig spul. Om van de opvallende ontwerpen nog te zwijgen. Het meest in het oog springend is wel hun naafbesturing, die je ook terugvindt op de Bimota Tesi. Het maakte van de Vyrus een opvallende verschijning, mét een prijskaartje. In 2010 presenteerde Vyrus de 987 C3 4VV, een naakte superbike met een supercharged Ducati 1198cc blok. De prijs van al dat moois: meer dan € 80.000.

De Vyrus 987 C3 4VV

Een grotere verrassing is dat Vyrus ook een pocketversie maakte. Geen knock-off door een fabrikant van pocketbikes, maar door het Italiaanse merk zelf geproduceerd. Het gaat om 50cc tweetakt model met de klinkende naam Vyrus 50C32T. Dit kleine monster braakt 13pk uit, wat vanuit pk-motorinhoud bekeken een equivalent is van 260!

De motor was naar eigen zeggen ontwikkeld voor het Italiaanse minimoto-kampioenschap maar het project viel uiteindelijk te duur uit, zelfs naar Vyrus-normen. Er werden er uiteindelijk slechts 8 van gemaakt in 2005. Een van die 8 is nu te koop. De verkoper, een Amerikaan uit Portland, Oregon, bood de motor aan op eBay waar hij de vraagprijs van $ 5000 niet haalde.

Het is nochtans een uniek aanbod. De motor is gloednieuw en dat is heel letterlijk te nemen. Er werden zelfs nooit vloeistoffen aan toegevoegd en de motor is dus nog nooit gestart. Alle documenten en de correspondentie met de fabriek in Italië die echtheid van de motor bevestigt, zijn uiteraard aanwezig. De eigenaar kocht de motor in 2010 en wil hem nu dus van de hand doen aan een liefhebber die dit staaltje engineering weet te appreciëren.

This image has an empty alt attribute; its file name is 6228_kaw_z900_fb_post_900x900.jpg

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.