Kawasaki koopt…Bimota?

Volgens verschillende Italiaanse bronnen heeft Kawasaki Heavy Industries het noodlijdende Bimota opgekocht. De motivatie achter deze overname is vooralsnog onduidelijk.

Bianchi, Morri en Tamburini waren de drie oprichters van het legendarische merk Bimota dat vooral bekend werd omwille van een aantal superexclusieve en exotische motoren. Zeker in de jaren ’90 en ’00 produceerde Bimota enkele mooie kunstwerkjes, al kon het bedrijf nooit helemaal doorgroeien. Regelmatig flopte er ook wel eens een motor (V-Due, anyone), met alle gevolgen vandien. Recent ging het merk finaal op de fles, al blijkt dat er nu toch nog een stuiptrekking is.

Wat er overschiet van Bimota (en dit kan niet veel meer zijn buiten de naam en enkele eventuele patenten) lijkt namelijk opgekocht te zijn door de Kawasaki Heavy Industries. Waarom de groene Japanse industriereus dit doet is onduidelijk, we kunnen ons moeilijk voorstellen dat ze de merknaam Bimota nieuw leven willen inblazen.

De laatste Bimota, de Impeto. Op basis van een supercharged Diavel motorblok. Toevallig dat Kawa ook een supercharges nakedbike uitbrengt of niet?

Het enige wat opmerkelijk is, is dat Kawasaki op punt staat van een dikke nakedbike met supercharger uit te brengen, en laat dat nu ook net de laatste motor zijn die Bimota ooit nog in conceptvorm heeft voorgesteld.

Via GPOne

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Andro├»d.