Max Hazan’s custom double Velocette…met supercharger!

Je hebt knoeiers, custombouwers…en kunstenaars zoals Max Hazan. Deze Amerikaan bouwt al jaren de gekste motoren met ongekend aandacht voor details en zijn laatste creatie is er weer eentje om in te kaderen.

Als je op het niveau van Hazan speelt, dan krijg je uiteraard ook cliënteel over de vloer voor wie geld geen probleem is en waarbij de bouwer zijn vrije gang mag gaan. Dit keer koos Hazan ervoor om een ultra lichtgewicht rijwielgedeelte te bouwen…met dubbele MAC 350 Velocette motoren gekoppeld aan een Eaton supercharger.

Maar er is meer dan enkel het motorische hoogstandje want vooraan zien we bijvoorbeeld enkel een velgrem die gript op de spaakwielen met supersone schouders. Achteraan wordt de motor afgeremd door een enkele remklauw die verborgen zit in het wiel, maar daar wordt de aandacht dan weer getrokken door het gebrek aan een losse achteras. (Probeer dit wiel maar eens snel te vervangen!) De ketting spannen doe je dan ook met een verstelbare nog op het draaipunt van de achterbrug.

Alle details van deze motor overlopen zou simpelweg te veel werk zijn, dus geniet van de photogallery!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd