Action Kart Hasselt stopt, zoveelste tegenvaller voor motorsport

Via een bericht op Facebook laat de zaakvoerder van Action Kart Hasselt weten dat de karting de boeken neer legt. Een gedwongen sluiting door de coronacrisis ligt aan de oorzaak van het faillissement dat ook de motorsport een stevige klap toebrengt.

Action Kart Hasselt was misschien geen grote naam in de motorsportwereld, al groeide deze indoor kartbaan de laatste jaren wel uit tot een hotspot voor getalenteerde jeugdrijders. De inzet van het team zorgde voor de ontwikkeling van vele jonge talenten die met name tijdens de koude wintermaanden terecht konden op de vrije trainingen en wintercups. De verdeling van Kart Bikes, de viertakt pitbikes waarmee op het circuit gereden werd, zal wel operationeel blijven.

Waar er in Wallonië en Noord-Frankrijk nog meerdere openlucht kartcircuits zijn, wordt pitbiken in Vlaanderen nu nagenoeg onmogelijk. Met uitzondering van Racelandkart in Meeuwen en slechts enkele vaste dagen op de circuits van Worldkart Kortrijk, Indoorkarting Antwerpen en First Kart’Inn Machelen mag er nergens meer indoor met tweewielers gereden worden en ook op het outdoor circuit van Genk zijn tweewielers niet welkom.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd