Koopje van de week: Honda RC213V-S

De Honda RC213V-S is een van de meest exclusieve straatlegale motoren op deze planeet, en het beste alternatief als je een MotoGP-machine in je garage wil. En toeval wil dat er net eentje te koop kwam op eBay.

Honda presenteerde deze schoonheid in 2015 op de EICMA en produceerde maar een beperkt aantal. Het prijskaartje van 165.000 euro bij de lancering was dus geen verrassing. De RC213V-S die nu te koop komt, draagt het nummer 002 en is dus nog een tikkeltje specialer. Nummer 001 werd door Honda zelf gehouden. Nummer 002 is de eerste in de reeks die aan een klant geleverd werd. De vraagprijs? Een slordige 220.000 euro.

Je krijgt er uiteraard wel een heel exclusieve motor voor die volgeladen zit met high-tech MotoGP-snufjes: een volledige race-vering van Ohlins, Brembo-remmen, Marchesini-wielen, een volledig kuip in carbon en een handgemaakt frame. Het belangrijkste verschillen tussen de RC213V- S en de MotoGP-fiets zijn klepveren die de pneumatische kleppen van de RC213V vervangen en de naadloze versnellingsbak die wordt vervangen door een normale versnellingsbak voor straatgebruik.

Daarnaast bevat dit pakket ook bijkomende optionele ‘Sports’-set met een race-ECU, titaniumuitlaat, voorste ram-inlaat, quickshifter, datalogger en afstandsbediening voor de voorste remhendel. De Sports Kit verlaagt het totale gewicht met 10kg en verhoogt het vermogen tot 215 PK.

De RC213V-S die nu te koop aangeboden wordt, is ‘als nieuw’. Er werd nooit mee gereden en de motor werd niet geregistreerd. Al het originele papierwerk af fabriek is uiteraard wel aanwezig. De sportset wordt meegeleverd in de originele (en behoorlijk grote) flightcase.

Geïnteresseerden kunnen terecht op eBay.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.