Zarco vervangt Nakagami bij LCR Honda?

Johann Zarco verdwijnt dan toch nog niet helemaal van het MotoGP toneel. De Fransman zou volgens motorsport.com Takaaki Nakagami bij LCR Honda gaan vervangen tijdens de laatste 3 wedstrijden van het seizoen.

Nakagami sukkelt met dezelfde schouderblessure als Marc Marquez vorig seizoen. Het feit dat Marquez’ revalidatie ingewikkelder was en trager verliep dan verwacht, heeft Nakagami nu doen beslissen om sneller onder het mes te gaan.

Lucio Cecchinello, teambaas bij LCR Honda moet dus op zoek naar vervanging en dat zou bijna zeker voormalige KTM-rijder Johann Zarco worden. Zarco zou de plek van Nakagami innemen tijdens de laatste 3 races dit seizoen in Phillip Island, Sepang en Valencia.

Na de breuk met KTM deden er al heel wat geruchten de ronde over Zarco. Zo zouden er gesprekken zijn met Yamaha en leek het bijna zeker dat de Fransman uitzicht heeft op een zitje als testpiloot volgend jaar. Maar ook Honda is nu blijkbaar een mogelijke optie. Voorlopig weigeren LCR en Honda nog alle commentaar, maar het lijkt er sterk op dat er in de komende dagen een officiële aankondiging komt.

Is dit voor Honda de kans om te beoordelen hoe Zarco zou presteren in competitieve omstandigheden? Zijn ze bij Honda op zoek naar alternatieven voor Jorge Lorenzo, die nog steeds geen betere resultaten kan tonen? En wat met Nakagami? Verwacht wordt dat hij zijn zitje bij LCR behoudt in 2020 maar ook die deal is nog niet helemaal rond. Voorlopig is het nog koffiedik kijken, maar het is alvast spannender dan de titelstrijd.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.