Zarco in?

Johann Zarco testpiloot bij Yamaha?

Johann Zarco is na de breuk met KTM op zoek naar een nieuwe werkgever, en liefst in de MotoGP paddock. De leiding van het Yamaha MotoGP fabrieksteam bevestigt nu in een geprek het het Italiaanse GPOne dat er gesprekken aan de gang zijn over een mogelijk zitje als testrijder bij het Europese testteam van Yamaha.

Na de bekendmaking dat KTM en Johann Zarco hun samenwerking beëindigden, stak die laatste het niet onder stoelen of banken dat hij wel graag aan de slag zou blijven in de MotoGP paddock. Alleen, alle zitjes voor komend seizoen zijn zo ongeveer verdeeld. Maar er zou nu misschien wel een plek als testrijder bij Yamaha op tafel liggen. De leiding van het MotoGP-fabrieksteam zou gesprekken voeren met Zarco. Dat bevestigde teambaas Lin Jarvis aan het Italiaanse GPOne.

Het zit er dus wel in dat Zarco volgend seizoen terugkeert naar Yamaha. Maar wat dan met de huidige testpiloot Jonas Folger? De Duitser had al een aanbod op zak om ook in 2020 als testpiloot aan de slag te blijven bij Yamaha. Hij liet echter weten dat hij toch liever weer voltijds gaat racen en zou ondertussen uitkijken naar een zitje bij een Moto2-team.

“We hebben met Johann gesproken over de mogelijkheid om testrijder te worden”, verklaarde Lin Jarvis aan GPOne. “Het is uiteraard een volledig onverwachte kans voor ons. Johann is heel erg snel. Hij reed tot een paar weken geleden nog in de MotoGP-klasse. Bovendien kan het voor hem ook interessant zijn om weer op de Yamaha te stappen.”

Lin Jarvis liet nog niet zo lang geleden al weten dat Yamaha in 2020 een aantal wildcard-optredens plant voor hun MotoGP-testpiloten. Op de vraag of dit ook voor Zarco het geval kan zijn, bleef Jarvis nog op de vlakte.  “Natuurlijk zou Johann het testwerk kunnen combineren met een aantal wedstrijden, maar zo simpel ligt het niet. In de komende weken gaan we beslissen hoe we het testteam gaan invullen. Het enige wat ik kan zeggen is dat Johann op dit moment zeker een belangrijke kandidaat is voor deze functie.”

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.