The Distinghuished Gentleman’s Ride Antwerpen 2019

De DGR is inmiddels een vaste afspraak op de motorkalender en gewoontegetrouw passeerden we even op de Antwerpse rit. Ondanks barslechte weersvoorspellingen kregen organisator Tony Nooren en Triumph dealer MTG Stabroek toch weer een grote groep rijders bijeen.

Sinds twee jaar start de Antwerpse rit aan Parkspoor Oost waar de rijders ook dit jaar opnieuw bijeen kwamen voor een kop koffie en een babbel voor de start. Het deelnemersveld bestond uit een mix van leuke classics, restomod’s, en uiteraard ook talrijk aanwezige neo-retro’s.

Mocht u het nog niet weten: The Distinguished Gentleman’s Ride is een globaal evenement waarbij er in honderden steden tegelijk – in België voornamelijk in Luik, Brugge, Gent, Antwerpen, Genk, Namen, Roeselare, Brussel en Doornik- in hun beste zondagse kledij een ritje maken ten voordele van de November Foundation. Die stichting bekommert zich om het lot van twee ‘gentleman’s’ problemen, zijnde prostaatkanker en mentale gezondheid bij mannen.

Onderstaande foto’s en openingsbeeld: Jonas Roosens / de Motograaf in opdracht van kledingmerk Van Gils dat de DGR dit jaar een tikkeltje extra ‘distinguished’ maakte.

Een kleine blik op de officiële DGR-website leert ons trouwens dat Antwerpen dit jaar de grootste bijdrage aan het goede doel leverde – al was het bijna een ex-aequo met Gent waar op hun beurt dan weer meer rijders officieel ingeschreven waren. Bij deze een welgemeende dankjewel aan de organiserende partners in alle steden!

Strikje ligt goed? Dan nog maar even onze testmotoren voor één dag vastleggen op foto…

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.