Lowes volgend jaar naast Rea bij Kawasaki?

Het is officieel: Alex Lowes verlaat het Pata Yamaha WorldSBK Team. Dat maakte Yamaha zelf bekend in een persbericht na afloop van de WorldSBK manche in Magny Cours afgelopen weekend.

Het hing al geruime tijd in de lucht en de geruchten werden nog verder aangewakkerd door Lowes zelf afgelopen zomer. Toen al liet hij zich ontvallen dat hij volgend seizoen niet meer voor Yamaha zou rijden. Nu worden die geruchten dus ook formeel bevestigd door het Yamaha fabrieksteam. Er komt een einde aan de samenwerking met Alex Lowes aan het eind van dit seizoen.

De 29-jarige Brit was er nochtans van bij de start in 2016 bij toen Yamaha met een factory team naar de WorldSBK trok. In die 4 seizoenen reed Lowes 106 races, behaalde hij 15 podium finishes waarvan 1 overwinning: Brno in 2018. Niet meteen het meest opvallende palmares, maar dit seizoen is Lowes wel een constante vooraan met een voorlopige derde plek in het algemene klassement. Ook in de 8 Uren van Suzuka maakte hij tussen 2016 en 2018 deel uit van het succesverhaal van het Yamaha Factory Racing Team.

In het persbericht liet Eric de Seynes, President van Yamaha Motor Europe, nog het volgende weten: “Ik wil allereerst Alex bedanken, niet alleen voor het succes dat we samen hebben genoten in WorldSBK en Suzuka, maar ook voor zijn toewijding aan Yamaha en ons Superbike-project, waar hij een integraal onderdeel van is geweest van de begin.”

“Het was een moeilijke beslissing om Alex niet in dezelfde rol te houden voor het seizoen 2020,” gaat hij verder, “maar we hadden tegelijk ook de oprechte hoop dat hij binnen de Yamaha-familie zou blijven. We wisten dat het risico er was dat hij zou vertrekken en helaas is die vrees reëel gebleken. Alex zal volgend seizoen niet op een Yamaha rijden.

Tenslotte voegt de Seynes nog toe: “De afgelopen vier jaar met Alex samenwerken was een waar genoegen voor mij en namens zowel Yamaha als mijzelf wens ik Alex veel succes voor de toekomst. ”

Hoe het lege zitje bij Yamaha ingevuld gaat worden of waar Alex Lowes volgend seizoen naartoe gaat, is voorlopig nog even koffiedik kijken. Maar het zou hier niet over de WorldSBK-paddock gaan als er niet al wat geruchten de ronde zouden doen. Zo wordt het Turkse wonderkind Toprak Razgatlioglu getipt voor het beschikbare zitje bij het Pata Yamaha WorldSBK Team, naast de Nederlander Michael van der Mark.

En Lowes? Die zou best wel eens de nieuwe teamgenoot Jonathan Rea kunnen worden bij het Kawasaki Racing Team nu er geruchten gaan dat Leon Haslam het zitje van Razgatlioglu bij het Puccetti Kawasaki team zou innemen. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.