Brand verwoest MotoE-paddock, kampioenschap waarschijnlijk afgelast

Een grote brand in de paddock van Jerez zet waarschijnlijk een streep door het allereerste MotoE kampioenschap. Alle 18 elektrische motoren en toebehoren gingen in de vlammenzee op.

De eerste ronde van het MotoE kampioenschap zou plaatsvinden in Jerez begin mei. Alle teams en piloten waren nog bezig met een tweede officiële test, ter voorbereiding van vijf manches – Jerez, Le Mans, Sachsenring, Red Bull ring en Misano. Ook Xavier Siméon zou deelnemen in dit kampioenschap.

Hoe de brand in het paddockgebouw kon ontstaan, is nog onduidelijk. Wat we wel weten is dat alle teams tijdelijk ondergebracht waren op dezelfde locatie waardoor er sprake is van een totaal verlies. De motoren, infrastructuur, laptops, gereedschap, rijdersuitrusting,… alles ging op in het vuur. Het enige positieve nieuws is dat er geen slachtoffers zijn.

Hoewel er nog geen officieel bericht kwam van de motorleverancier Energica, mogen we er van uitgaan dat het Italiaanse bedrijfje niet in staat is om opnieuw 18 motoren klaar te krijgen voor het kampioenschap op zes weken tijd.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.