Lewis Hamilton en Jerez

Lewis Hamilton test een WorldSBK Yamaha R1

Het is geen geheim dat Lewis Hamilton ook van snelle tweewielers houdt. En wat doet een F1-piloot dan als het F1-seizoen ten einde is en hij nog niet meteen wil afkicken van de adrenaline? Genieten van een circuitdagje op een Yamaha R1 Superbike natuurlijk.

Niks leuker op zondag dan een ritje met de maten. Jaren terug trok acteur Steve McQueen er al op uit met een dirtbike in ‘On any Sunday‘. Ook Lewis Hamilton trekt er op een vrije zondag graag op uit, en waarom dan niet even naar Jerez voor een dag fun op een WSBK-motor? De Brit mocht er de Yamaha R1 Superbike van het Pata Yamaha WSBK team testen tijdens de Superbike pre-season test.

Samen met Alex Lowes en Michael van der Mark amuseerde Hamilton zich blijkbaar wel op die R1. De motor met nummer 44 was een goed bewaard geheim. Zelfs binnen het Pata Yamaha team hadden enkel de mechaniekers de motor van dichtbij gezien. Naast heel wat high-class fabrieksonderdelen zaten er trouwens ook een paar leuke gepersonaliseerde onderdelen op, zoals bijvoorbeeld de Akrapovič uitlaat.

Lewis Hamilton steekt zijn passie voor het motorrijden niet onder stoelen of banken. Hij is al wel vaker gespot in de paddock van de MotoGP. Hij is ook ambassadeur van MV Agusta en heeft zo zijn naam al paar keer op een limited edition gezet. Én hij rijdt ook graag zelf. Maar zoals bij gewone stervelingen, gaat dat toch soms met vallen en opstaan. Naar verluid zou Hamilton zondag, zonder veel erg, een kleine schuiver gemaakt hebben in bocht 5 op het circuit van Jerez. De F1-god blijkt dan toch ook nog maar gewoon een mens te zijn.

 

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.