Ducati V4R: officieel mét droge koppeling

Hoe zit het nu met de koppeling van de Ducati Panigale V4R? Die vraag stelden we ons een paar weken geleden nadat er wat tegenstrijdigheden waren tussen de perskit en wat we tijdens de eerste WSBK-tests zagen. Ducati kwam gisteren met een officieel antwoord.

Enfin, het was meer een verstopte boodschap, want er kwam een mailtje binnen met de melding dat de ‘technische informatie over de Panigale V4R op de press website was aangepast‘. Lees: de Italianen hebben eindelijk een beslissing genomen over welke koppeling ze willen op hun superbike, zelfs al kan het problemen met zich meebrengen voor de homologatie.

De 998cc V4R krijgt namelijk een droge koppeling – op vraag van het Ducati WSBK-team – al maakt zo’n koppeling uiteraard een hoop herrie. Aruba.it racing (het officiële Ducati team in het WK Superbike) mag dan wel haar eisen stellen aan de racemotor, maar Ducati moet dat pakket ook nog wel gehomologeerd krijgen voor op de weg. Hierbij hoort uiteraard ook een geluidskeuring en daar zou het schoentje wel eens kunnen knellen. Het feit dat Ducati nu toch al officiële informatie doorspeelt aan de pers, doet echter vermoeden dat de kogel reeds door de kerk is.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.