Aprilia RS660: 100pk supertwin klaar voor 2019? Spypics!

Eén van de highlights van de EICMA was Aprilia’s RS660 supertwin met actieve aerodynamica. Het ging in Milaan uiteraard om een prototype, al lijkt er nu toch meer aan de hand te zijn.

Er zijn namelijk Facebook-kiekjes opgedoken van twee RS660’s (één in racetrim, één productieklaar) die aan het testrijden waren op het circuit van Vallelunga. Omdat de foto’s vermoedelijk gemaakt werden met een kruising van een  Nokia 3310 en een aardappel, kunnen we weinig details spotten. Het doet echter weinig af aan de nieuwswaarde van deze scoop.

 

De RS660 combineerde op de EICMA motorbeurs de voorste helft van het RSV4 motorblok met een ultra-modern elektronicapakket en hoogwaardige veerelementen. De link met de Isle of Man lightweight TT-klasse is snel gelegd en vandaar ook sterke gelijkenissen met de Norton Superlight die we eerder te zien kregen. Het enige wat roet in het eten kan gooien, is de longinhoud. Op Man zijn de motoren namelijk beperkt tot 650cc.

Hoe dan ook mogen we ons verwachten aan een echte supertwin die zo’n kleine 100pk moet kunnen puren uit zijn paralleltwin motorblok.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.