De Diavel 1260 S heeft in Amerika de prestigieuze Good Design Award in de wacht gesleept. Na de Europse Red Dot Award, krijgt dit staaltje Italiaans ontwerp nog meer internationale erkenning.

De Italianen staan natuurlijk al langer bekend om hun design iconen als het op motoren aankomt. Daar komt nu ook de Diavel 1260 S bij. Na de prestigieuze Europese Red Dot Design Award, krijgt deze muscle cruiser nu ook erkenning in de Verenigde Staten waar hij de Good Design Award in de wacht sleepte.

De Good Design award wordt jaarlijks uitgereikt in opdracht van het Chicago Athenaeum, Museum of Architecture and Design, en van het European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies. De award, die al sinds 1950 wordt uitgereikt, erkent en certificeert de wereldwijde uitmuntendheid op het gebied van design, en is dus één van de meest begeerde designprijzen ter wereld.

De Diavel 1260 S komt zo in een lange rij stijliconen die al eerder uit de fabriek in Bologna rolden. Of hij echt op hetzelfde niveau staat als pakweg de Ducati 916 of de Desmosedici laat ik hier toch even in het midden.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor 
iPhone of Androïd.

About The Author

Related Posts