Ducati deed zonet als eerste fabrikant de MotoGP plannen uit de doeken. In het Palazzo Re Enzo in de buurt van de Ducati-fabriek in Bolgona, Italië, werden het team en de nieuwe motoren voor het komend seizoen voorgesteld. Wij zaten uiteraard op de eerste rij voor de live streaming op de laptop.

In het historische Palazzo Re Enzo in Piazza Maggiore, Bologna mocht Ducati CEO Claudio Domenicali de spits afbijten. Hij legde in zijn inleiding vooral de nadruk op de rol die passie speelt bij Ducati, niet alleen binnen het team maar binnen de hele Ducati-familie. Racen is daar altijd een belangrijk onderdeel van geweest. Getuige daarvan de aanwezigheid in de koningsklasse van in het prille begin.

Om zo lang mee te kunnen aan de top is constante vernieuwing en research van het grootste belang. De nieuwe Desmosedici GP20-motoren kregen niet alleen nieuwe kleuren, maar ook onder dat nieuwe kuipwerk wordt er constant aan vernieuwing gewerkt.

Die nieuwe kleuren voor 2020 zijn trouwens een combinatie van Ducati-rood (hoe kan het ook anders?) met wat zwarte accenten.

Dovizioso en Petrucci mochten zelf hun motoren onthullen

Het Mission Winnow Ducati Team draait komend seizoen opnieuw rond Andrea Dovizioso en Danilo Petrucci. Bij de vraag naar de doelen voor 2020 was Dovizioso heel duidelijk: winnen! En opnieuw een gooi doen naar de titel. Het seizoen 2019 was heel interessant op dat vlak en heeft hen veel bijgeleerd. Ook Petrucci kijkt terug op een positief 2019, met een mooie overwinning in Mugello. Naar het einde van het seizoen kende hij wat moeilijkheden maar daar heeft hij ook de nodige lessen uit getrokken. Dit jaar hoopt hij te kunnen bevestigen.

Ook Luigi Dall’Igna, General Manager Ducati Corse, heeft 1 belangrijk doel in 2020: de titel binnenhalen. Het komende seizoen zal nog uitdagender en intenser worden met 20 races en een competitie op het scherp van de snee.

Tot slot mochten ook Paolo Ciabatti, de Sporting Director, Davide Tardozzi, Team Manager en Michele Pirro, testrijder nog even een acte de presence geven.

Paolo Ciabatti, Davide Tardozzi en Michele Pirro

Volgende afspraak is de test in Sepang van 7 tot 9 februari. De eerste wedstrijd van het seizoen is op 8 maart in Qatar.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor 
iPhone of Androïd.

About The Author

Related Posts