Yamaha FZS600 Fazer caféracerkit

Een ​​caféracer bouwen wordt steeds eenvoudiger. Vroeger moest je iemand veel geld betalen om het voor je te doen. Of je moest een hoop tijd steken in het aanleren van een aantal nieuwe vaardigheden. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer aftermarket-experts die kant-en-klare caféracerkits produceren. Het Britse Cafe Racer Kits van Ian Saxcoburg is er zo eentje. En zij brachten net een kant-en-klare kit uit voor de Yamaha FZS600 Fazer.

Kant-en-klare zelfbouwkits zijn volop in opmars en maken het hele proces van een ombouw tot caféracer een pak eenvoudiger. Je kan het bovendien helemaal zelf. En het beste van al: de samenstelling van die kits laat nog altijd ruimte om je eigen individualiteit en eigen accenten toe te voegen.

Cafe Racer Kits-eigenaar Ian Saxcoburg ontwikkelt uitgebreide kits, ontworpen voor specifieke motorfietsen en modellen. Zo hebben ze in het verleden al kits ontwikkeld voor de Honda CX500, Honda CB250 en CB400, en Triumph 750 en 900 Triples. En nu, om het nieuwe jaar goed in te zetten, brengen ze een Yamaha FZS600 Fazer caféracer kit uit.

De Fazer was in zijn tijd een heel populaire motor. De 599cc viercilinder met 96pk was de ideale motor voor alle dag: comfortabel, onderhoudsarm en gemakkelijk te rijden. Maar je kan er ook bakken plezier op beleven als je het gas wat verder open draait. De statistieken van MCN liegen er dan ook niet om: de FZS600 Fazer scoort nergens minder dan 4 sterren in alle categorieën en 5 sterren voor zowel betrouwbaarheid als waarde. De motorfiets, die door Yamaha geproduceerd werd tussen 1998 en 2004, bereikte zo een bijna-cultstatus bij zijn eigenaars. De Fazer werd dan ook in grote aantallen geproduceerd en verkocht. Tegenwoordig is het dus niet zo moeilijk om een ​​goed onderhouden exemplaar te vinden voor een fatsoenlijke prijs. Het enige wat hem niet meezit, zijn de nogal verouderde looks.

En daar biedt Cafe Racer Kits nu een antwoord op! De Britten ontwikkelden een kant-en-klare kit met een staartstuk en kopkuip uit glasvezel, een voorgeboord acrylscherm, spatborden voor en achter, voetsteunen en clip-on stuur.

Voor het monteren van het staartstuk moet het bestaande subframe worden ingekort, maar voor de montage van het nieuwe tuig kan je wel bestaande punten op het frame gebruiken. Hierdoor hoef je niets te lassen of andere structurele aanpassingen door te voeren. Het staartstuk komt compleet met nummerplaathouder en LED-lichtstrip. Cafe Racer Kits biedt bovendien een ​​Alcantara en lederen gestoffeerd zadel als extra optie in de set. Of je kan kiezen om enkel de zadelbasis te bestellen, aan een gereduceerde prijs, die je dan naar eigen ontwerp kunt aankleden.

Ook de kopkuip van de kit is eenvoudig te installeren met het meegeleverde materiaal. De cockpit is zo ontworpen dat het plaats biedt aan de 3 bestaande tellers van de Fazer en een moderne LED-koplamp die ook weer als onderdeel van de set wordt geleverd. De meer naar achteren geplaatste voetsteunen veranderen de rechtop rijhouding van de Fazer naar een meer agressieve caféracer-stijl. En ook deze passen weer perfect op de plaats van de originele voetsteunen.

Verder bevat de Fazer-kit ook een aantal onderdelen om de originele looks van de Fazer te verpakken zoals een aangepaste radiatorcover en kettingbescherming. In een bijkomend accessoirepakket zitten verder nog clip-ons en een kroonplaatbescherming met het Cafe Racer Kits logo.

Deze kit is helemaal gericht op personalisering en je eigen toets geven aan je Fazer. Zo worden alle kuipdelen aangeleverd in een gelcoating, zodat je er zelf je eigen kleurstelling op kan zetten. Bij de metalen componenten kan je kiezen voor standaard glanzend zwart of de onbewerkt versie aan een gereduceerde prijs.

Kwaliteit is altijd een overweging met dergelijke kits. Alle metalen componenten in de Fazer caféracerkit zijn vervaardigd van hoogwaardig aluminium of staal en het glasvezel kuipwerk wordt grondig geïnspecteerd voor verzending.

Als je ervaring met motorfietsen zich beperkt tot rijden en je kennis van gereedschappen niet verder reikt dan het uit elkaar houden van een platte en een kruisschroevendraaier, dan is een Cafe Racer Kit misschien wel jouw ding.

Meer info: Cafe Racer Kits

Bron: returnofthecaferacers.com
Foto’s en video: Isle Click Photography

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor 
iPhone of Androïd.