Opnieuw pech voor Jorge Lorenzo: gebroken rib

De pech blijft Jorge Lorenzo achtervolgen. Na het gebroken polsbeentje in januari, werd vandaag bekend gemaakt dat hij een rib gebroken heeft in Qatar afgelopen weekend.

Jorge Lorenzo’s seizoen bij nieuwe werkgever Repsol Honda kon niet slechter starten. Eerst was er de gebroken pols, waardoor hij de eerste voorjaarstesten aan zich voorbij moest laten gaan. Vandaag werd dan bekend dat hij afgelopen weekend een rib gebroken heeft en 3 tot 4 weken zal moeten herstellen.

De vijfvoudig wereldkampioen kwam tijdens de derde vrije training op zaterdag hard neer bij een highsider in bocht nummer 6. De Spanjaard wist zich nog wel als 15de te kwalificeren en reed uiteindelijk ook de race op zondag uit. Daarbij eindigde hij op een magere 13de plek.

Een CAT-scan na de race toont aan dat het wel degelijk om een breuk gaat. Dat maakten Lorenzo en het Repsol Honda team bekend. De nummer 99 zal daardoor 3 tot 4 weken moeten herstellen, maar hij zal naar eigen zeggen wel klaar zijn voor de race in Argentinië over 2 weken.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.