Werkt Honda aan een nieuwe Deauville?

De collega’s van het Franse moto-station.com kwamen afgelopen week met de melding dat Honda aan de terugkeer van de Deauville zou werken. De toermachine zou volgend jaar op de markt komen én het zou om een 1000cc gaan. Jawel, met het blok van de Africa Twin CRF 1000 DCT.

Volgens de – naar eigen zeggen – zeer betrouwbare bronnen van moto-station.com zou er volgend jaar opnieuw een toermotor in het Honda-gamma komen. Het Japanse merk zou daarvoor het 998cc tweecilinder-motoblok gaan gebruiken uit de Africa Twin DCT om daar een volwaardige toermachine rond te bouwen, mét cardanaandrijving, zonder koppeling. Verder is er sprake van een laag zadel (800mm), ongeveer 95pk en 260kg. En uiteraard ook de kofferset zoals het een toermachine betaamt. 

Zo zou de nieuwe toermachine eruit kunnen zien volgens de Fransen

Een nieuwe Deauville dus, of toch volgens de Fransen. De kans lijkt eerder klein dat dit nieuwe model die naam zal dragen, als hij er al komt. Anderzijds doen er ondertussen toch al heel wat geruchten de ronde uit het Honda-kamp. Zo zou de Africa Twin zelf ook een upgrade krijgen, en er zou een kleinere versie van aankomen. Daarbij komt dat Honda met de nieuwe Euro-normen stevig in het toer-gamma heeft moeten snoeien. Een lichtere (of toch lichter dan de GoldWing 1800) en meer toegankelijke toermachine zou niet misstaan in de line-up.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.