Werkt Honda aan een 850cc Africa Twin?

Als we de geruchten mogen geloven, zou Honda werken aan een middenklasse adventure bike. Dat kondigde het Japanse motormagazine AutoBy aan, en die hebben wel een sterke reputatie als het gaat om voorspellingen over nieuwe Honda-modellen. Volgens het Japanse magazine mogen we de 850 Africa Twin in 2021 verwachten.

Dat ze bij Honda voluit voor het Adventure-segment gaan, is wel duidelijk. Zo zouden de Japanners werken aan een upgrade van de Africa Twin met een 1100cc motorblok, die volgend jaar uit moet komen. Daarnaast steekt nu ook het gerucht de kop op dat ze tegen 2021 nog een middenklasser zouden toevoegen aan het gamma: de Honda CRF850L. Daarmee gaat Honda voluit de concurrentie aan met de BMW F850GS, de KTM 790 Adventure R, de Yamaha Ténéré 700 en de Moto Guzzi V85TT.

Verwacht wordt dat de 850cc-versie het zelfde aluminium frame van de huidige Afrika Twin zal overnemen. Het motorblok zou wel eens volledig nieuwe parallelle tweecilinder kunnen zijn. Het artikel in het motormagazine toont een mock-up foto van hoe de motor er uit zou kunnen zien. Daarbij werd het blok van een CB500 gebruikt, maar de kans dat Honda dat blok gaat aanpassen naar een 850cc is wel heel klein. Het bestaande 1000cc-blok terugschroeven lijkt ook weinig waarschijnlijk.

Ook het prijskaartje kan nog interessant worden. Als Honda de prijs onder de €10.000 kan krijgen, heeft het wel een paar troeven in handen. Benieuwd hoe dit gerucht verder gaat uitpakken.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.