Yamaha presenteert YZF-R6 20th Anniversary Edition

De YZF-R6 bestaat 20 jaar en dat moet gevierd worden, dachten ze bij Yamaha. Op de YZF-R Owners Meeting in Sugo in Japan onthulde het Japanse merk hun 20th Anniversary Edition van de YZF-R6.

Yamaha’s R6 blaast dit jaar 20 kaarsjes uit. Die R6 moest Yamaha’s sportievere antwoord worden op de Honda CBR600F, die toen de markt domineerde. Yamaha stelde de YZF-R6 voor het eerst voor op de motorshows in 1998 en in 1999 kwam de motor op de markt. Het krachtige motorblok van de R6 (120pk bij 13000tpm), in combinatie met een drooggewicht van slechts 169 kg dankzij het lichtmetalen frame, betekende dat de motor meteen aan de top van zijn klasse stond. En dat bleek ook een jaar later, toen Jörg Teuchert het Supersport 600 World Championship won met de Yamaha R6.

20 jaar na die introductie presenteerde Yamaha nu de 20th Anniversary Edition op de YZF-R Owners Meeting in Sugo, Japan. Voorlopig is er nog niet veel informatie beschikbaar over deze Anniversary Edition.

Het jubileummodel dat Yamaha nu onthult, lijkt vooral een paintjob te zijn, gebaseerd op die eerste generatie uit 1999 in wit, rood en zwart. Ook is het nog niet duidelijk of het bij dit ene exemplaar blijft. De kans lijkt groot dat Yamaha deze R6, net zoals bij de Anniversary Edition van de YZF-R1, in beperkte oplage zal uitbrengen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.