Exclusieve YZF-R1 GYTR ’20th Anniversary’

De Yamaha YZF-R1 mag ondertussen al 20 kaarsjes uitblazen. 20 jaar racegeschiedenis, dat moet gevierd worden, vonden ze bij Yamaha. Dus kwam er een nieuwe kleurstelling voor hun racemotoren, gebaseerd op die iconische eerste uit 1998. En nu bieden ze een limited edition aan van de volbloed racemachine. 

De resultaten in het FIM Endurance World Championship en FIM Superbike World Championship bewijzen dat de YZF-R1 nog altijd op het hoogste niveau presteert. De recordbrekende vierde overwinning op rij van de Suzuka 8 Hours was dit jaar zeker de kers op de taart.

Om die 20ste verjaardag van de YZF-R1 te vieren, stak Yamaha de raceversie in een nieuw jasje, Met een ferme knipoog naar het allereerste model in 1998, kreeg de raceversie van de YZF-R1 het iconische kleurschema in rood, zwart en wit aangemeten.

Het voorbije seizoen raceten de Yamaha teams in de verschillende kampioenschappen al in die kleuren en nu biedt het Japanse merk ook een gelimiteerd aantal racemotoren te koop aan, inclusief alle GYTR-onderdelen (Genuine Yamaha Technology Racing). Er zullen slechts 20 exemplaren beschikbaar zijn: één voor elk jaar dat de YZF-R1 geschiedenis heeft geschreven, zowel op het circuit als daarnaast. Elk exemplaar krijgt het Limited Edition nummer gegraveerd op de kroonplaat en wordt geleverd met een certificaat van echtheid.

De YZF-R1 GYTR ’20th Anniversary’ is een machine die exclusief is ontworpen voor circuitgebruik. De motor wordt standaard geleverd met een groot assortiment GYTR onderdelen en andere performance-onderdelen. Meer info over alle toeters en bellen vind je op de speciale YZF-R1 GYTR website

Als je één van de gelukkigen bent om zo’n motor op de kop te tikken, krijg je niet alleen een motor die zorgvuldig gemonteerd, getest en afgestemd is op jouw wensen. Yamaha nodigt ook alle eigenaars uit om deel te nemen aan de Yamaha Racing Experience in de lente/zomer van 2019. Alle eigenaars krijgen ook een speciale YZF-R1 GYTR-afstelsessie waarmee ze hun unieke racemotor nog verder kunnen afstellen, zodat ze elke milliseconde van hun rondetijden kunnen schrapen met hun YZF-R1.

Levering van de motoren is voorzien vanaf midden maart 2019. Wil je kans maken op een van deze twintig beschikbare exemplaren? Verstuur dan je aanmelding via de YZF-R1 GYTR website en misschien ben jij wel een van de uitverkorenen die het circuit op mag met deze unieke superbike!

Lees ook zeker aandachtig alle algemene voorwaarden die van toepassing zijn op aanmeldingen en het toewijzen van exemplaren. 
De YZF-R1 GYTR is uitsluitend bedoeld voor gebruik op het circuit en kan niet worden geregistreerd voor gebruik op de weg.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.