Puig en Pedrosa vechten verbale oorlog uit

Alberto Puig en Dani Pedrosa vochten de afgelopen dagen een catfight uit via sociale media. Het begon allemaal met een paar niet zo fraaie uitlatingen van Puig in de Spaanse pers, waarop Dani repliqueerde op Facebook. De breuk tussen de twee in 2013 is duidelijk nog niet verteerd…

Het was Puig die Pedrosa begeleidde tijdens zijn spectaculaire opmars vanaf de 125 en 250cc tot de MotoGP. Met Puig als manager finishte Pedrosa tweede in het kampioenschap in 2007, 2010 en 2012. Aan die samenwerking kwam een einde na het seizoen 2013, toen Pedrosa besliste om alleen door te gaan. Dit jaar kwamen de 2 weer samen toen Puig het roer over nam van Livio Suppo als Team manager bij Repsol Honda. Hij speelde daarbij een grote rol in het strikken van drievoudig MotoGP kampioen Jorge Lorenzo voor het Repsol Honda team, waardoor Pedrosa uit het team geflikkerd werd. In het openbaar leken de twee overeen te komen, maar onderhuids broeide er blijkbaar wel meer.

In een interview in het Spaanse tijdschrift La Vanguardia gaf Puig afgelopen week zijn mening op het afgelopen seizoen, de vorming van het nieuwe ‘dream team’ met Marquez en Lorenzo, en ook de breuk tussen Honda en Pedrosa. Puig staat niet meteen bekend als de meest diplomatische figuur, maar hij was toch behoorlijk hard voor zijn voormalige poulain. Volgens Puig waren de mindere resultaten van Pedrosa te wijten aan een gebrek aan inzet en de wil om te winnen.

“Ik weet niet wat Dani gedaan heeft sinds onze breuk in 2013”, aldus Puig. “Dit jaar zag ik een totaal andere Dani dan de Dani die ik me herinner toen we nog samenwerkten. Hij had een aantal dingen moeten doen die hij niet heeft gedaan. Niets is gratis is in het leven. Er waren andere piloten die duidelijk meer uit waren op de titel dan hij. Dani is heel getalenteerd en volgens mij heeft hij alles in huis om ook nu nog op hoog niveau te racen, met de vingers in de neus zelfs. Als hij wat moeite zou doen, zou hij een top 5 rijder kunnen zijn. Maar het interesseert me eigenlijk niet meer.”

Dani reageerde op zijn beurt via sociale media. “Ik betreur de visie van Alberto Puig en de teleurstelling die hij heeft over mijn resultaten”, schreef Pedrosa op zijn Facebook-pagina. “Dat gezegd zijnde, vind ik het merkwaardig dat hij zijn mening over mij zo snel veranderd heeft. Ik hoop dat hij er op een dag overheen kan komen. Ik heb mijn uiterste best gedaan en altijd alles gedaan wat ik had op dat moment kon. Van iemand die in deze sport werkt, verwacht je niet dat hij eraan twijfelt of een rijder kampioen wil worden.”

Dani is duidelijk wel teleurgesteld over de manier waarop Puig nu uithaalt. “Ik had het op prijs gesteld als hij zijn wrok tegenover mij persoonlijk met mij had gedeeld, in plaats van te wachten tot ik geen deel meer uitmaak van het team. Daarvoor waren er genoeg kansen het afgelopen jaar. Ik ben helemaal niet geïnteresseerd in de controverse die hij nu creëert. Hij zou degenen die niets negatiefs over hem rondbazuinen beter met rust laten.”

Dit verklaart wel waarom Dani helemaal brak met Honda en het aanbod om testrijder bij HRC te worden naast zich neerlegde. In de plek daarvan koos hij voor KTM. Vandaag mag hij op het circuit in Jerez voor het eerst aan het werk met de RC16. 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.