Ducati winglets ook op straatmodellen?

Winglets voor iedereen! Of toch als het van Ducati afhangt. In een Interview met het Italiaanse Motociclismo vertelde Edoardo Lenoci, Ducati’s Aerodynamics Development Manager, dat het Italiaanse merk op dit moment onderzoekt hoe de aerodynamica die nu al toegepast wordt op de racemodellen, ook op de weg doorgevoerd kan worden.

Edoardo Lenoci gaf het interview naar aanleiding van de opening van de tentoonstelling ‘The Anatomy of Speed’ in het Ducati Museum in Borgo Panigale.

Op de vraag in hoeverre aerodynamica de productiereeksen van Ducati zal beïnvloegen, liet hij het volgende weten: “Aerodynamica heeft uiteraard invloed op de serieproductie en niet alleen op het gebied van prestaties. Een groot deel van het onderzoek heeft betrekking op het koelpakket en het beheer van interne luchtstromen. Hoe kunnen we bijvoorbeeld de radiator beter laten werken? Via een betere aerodynamica is het mogelijk om de radiator te verkleinen of kuipdelen ontwerpen met de beste efficiëntie ten dienste van het comfort. Je kan vele kanten op en kleine veranderingen aan de luchtstromen, warm en koud, maken het mogelijk om de bestuurder een betere ervaring op de weg te garanderen. Al deze ontwikkelingen bevorderen die niet alleen de esthetiek van de motorfiets, maar zijn ook functioneel en nuttig.”

Voor wie geïnteresseerd is in ‘The Anatomy of Speed’, de tentoonstelling over aerodynamica loopt nog tot 8 oktober in het Ducati Museum in Borgo Panigale, Bologna. De tentoonstelling toont hoe aerodynamica een fundamenteel onderdeel is de algemene prestaties van een motorfiets. Het hele verhaal wordt verteld aan de hand van kuipdelen, componenten, foto’s en video’s en geeft je een overzicht van de evoluties doorheen de jaren.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.