WSBK Kawasaki Racing Team: Razgatlioglu out?

Het WorldSBK Kawasaki Racing Team begint wat barsten te vertonen. De voorbije Suzuka 8 Hours mocht dan wel een groot succes zijn, met een overwinning als kers op de taart, binnen het team rommelt het duidelijk. Na de race was vooral Toprak Razgatlioglu niet bepaald happy. Hij moest de hele wedstrijd uitzitten op de bank. Manager Sofuoglu heeft het over een regelrechte belediging.

Het is geen geheim dat Razgatlioglu en zijn manager Kenan Sofuoglu niet de beste maatjes zijn met  Kawasaki Racing Team WorldSBK teammanager Guim Roda. Na de afgelopen race in Suzuka is dat er al zeker niet op gebeterd. De 22-jarige Turk vormde samen met Jonathan Rea and Leon Haslam het officiële fabrieksteam voor Kawasaki. Vlak voor de race kreeg Razgatlioglu te horen dat hij de wedstrijd op de bank zou moeten uitzitten, terwijl hij tijdens de trainingen en kwalificatie nog sterk presteerde. Toch koos Kawasaki ervoor om enkel Rea en de tragere Haslam te laten rijden. Dat is bij de Turkse piloot en zijn management duidelijk in het verkeerde keelgat geschoten.

Koos Kawasaki hier voor de zekerheid van ouwe rot Haslam? De Suzuka 8 Hours is een wedstrijd met een enorm hoge inzet, en de 22-jarige Turk durft al wel eens te crashen. Of is er meer aan de hand? Geruchten gaan dat het in Spanje gevestigde Kawasaki Racing Team volgend jaar – al dan niet onder druk van de Spaanse sponsors – een Spaanse piloot in de gelederen zou willen.

Stof genoeg voor Razgatlioglu en zijn management om uit te kijken naar andere opties. En die zijn er wel voor het Turkse talent. Zo zou hij al aanbiedingen op zak hebben van andere merken als Ducati en Yamaha en teams als Ten Kate Racing Yamaha.

Razgatlioglu’s manager Kenan Sofuoglu was na de wedstrijd in Suzuka alvast heel duidelijk: “Toprak is afgelopen zondag in Suzuka respectloos behandeld. We zijn nog steeds in gesprek met Kawasaki en Yamaha waarbij we bij beide merken als voorwaarde hebben gesteld dat Toprak in 2020 deel uit zal maken van het officiële fabrieksteam. Kawasaki heeft zondag in Suzuka echter een ernstige fout gemaakt, Toprak was één van de snelste coureurs op de baan, dit ondanks dat ze hem tijdens de trainingen alleen met gebruikte banden lieten rijden. Ze hebben hem respectloos behandeld. Na dit incident is het zeer waarschijnlijk dat we bij Yamaha gaan tekenen. Ik heb er al uitgebreid met Toprak over gesproken, hij is het met me eens en hij is niet blij met hoe Kawasaki hem afgelopen zondag heeft behandeld. In de kwalificatie was hij net zo sterk als Rea en Haslam maar het feit dat ze hem zondag de hele race langs de kant hielden heeft hem veel pijn gedaan. Ik zal deze week contact opnemen met Yamaha en proberen het contract te ondertekenen.”

Zou dit het begin kunnen zijn van de WorldSBK transfer-stoelendans?

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.