Nieuwe MT-03: voel de sensatie als een ware Master of Torque!

Met de introductie van de MT-reeks in 2013 liet Yamaha duidelijk de intentie zien om een nieuw type motorfiets te creëren. Die eerste MT-09 opende een nieuw tijdperk, helemaal in de filosofie van de Dark Side of Japan die de sterke band met de Japanse roots van Yamaha symboliseert. Het Hyper Naked concept bleek ook heel populair bij een groeiende groep motorrijders, de ware Masters of Torque. Dat tonen alvast de mooie verkoopcijfers van de MT-reeks. In totaal zijn er van de MT-serie de afgelopen 6 jaar meer dan 241.000 exemplaren verkocht in Europa.

Het Hyper Naked-segment ontwikkelde zich al snel tot een bereik van 125cc tot 1.000cc. Zo vinden motorrijders met een heel uiteenlopende ervaring hun gading in deze reeks. Tegelijk is het Hyper Naked-segment voortdurend in ontwikkeling en dit blijkt duidelijk uit de nieuwe MT-03. Met een radicale en agressieve nieuwe look, de voordelen van geavanceerde nieuwe technologie en hogere algemene specificaties is de motor meer MT dan ooit!

De nieuwe MT-03: Dark Lightning

Met zijn geavanceerd tweecilindermotorblok, lichte rijeigenschappen en een echte naked uitstraling is de nieuwe MT-03 volledig in lijn met de kenmerkende MT-look. De nieuwe MT-03 is dan ook het ultieme opstapmodel voor beginnende motorrijders die zich graag willen aansluiten bij de MT-familie. Bovendien is het een van de aantrekkelijkste motorfietsen voor zowel mannen als vrouwen die op zoek zijn naar hun eerste volwaardige machine.

Vooruitstrevend MT-ontwerp

De MT-09 zette een radicale en dynamische look neer met zijn naked kuipwerk, ‘mass forward’-design, lineaire koppelontwikkeling en uitstekende wendbaarheid. De eerste Yamaha Hyper Naked was meteen een succes en bleek het begin van een geheel nieuwe beweging te zijn. Het agressieve, vooruitstrevende ontwerp van de nieuwe MT-03 is helemaal op basis van hetzelfde atletische DNA gemaakt.

De MT-modellen van Yamaha vallen op door hun strakke vormgeving. De naar voren gerichte look wordt op de nieuwe MT-03 naar een hoger niveau getild met een nieuwe brandstoftank van 14 liter met brede rand en lichtgewicht luchtinlaten die de sterke familiegelijkenis accentueren. Door zijn agressieve nieuwe front met dubbele, schuin geplaatste contourlichten is de 2020 MT-03 meer MT dan ooit. De minimalistisch ontworpen LED-koplamp staat centraal en wat onopvallend maar zorgt voor een heldere lichtstraal en geeft het nieuwe model een unieke en charismatische uitstraling die de stoere en futuristische stijl van de motorfiets nog versterkt. De slanke en lichte nieuwe LED-knipperlichten vullen de contourlichten en koplamp perfect aan en zijn goed geïntegreerd in de agressieve nieuwe stijl van de MT-03.

Geavanceerde 321cc-tweecilindermotor

Het hart van deze Hyper Naked is een van de meest geavanceerde krachtbronnen in deze klasse, met een gebalanceerde tweecilinderconfiguratie. De hightech motor heeft gecarboniseerde drijfstangen en lichtgewicht, hittebestendige, gesmede zuigers. Het lage zuigergewicht vermindert trillingen en verbetert de gasrespons. De volledig aluminium DiASil-cilinders bieden uitstekende warmte-afvoerende eigenschappen voor een lager vermogensverlies.

Nieuwe 37mm upside down voorvork

Een van de belangrijkste technische upgrades voor 2020 is de nieuwe upside down voorvork met hoge specificaties, die beter rijgedrag levert tijdens het remmen, accelereren en bochtenwerk. Hierdoor is de nieuwe MT-03 een van de sterkste en spannendste krachtpatsers in de klasse A2.

Lange swingarm met nieuwe demperinstellingen

Yamaha introduceerde voor het eerst het concept van de verlengde swingarm op de YZF-R1 Supersport machines. Dezelfde technologie wordt nu gebruikt op de nieuwe MT-03. De 573 mm lange swingarm, die dichter bij het midden van de machine draait, vermindert de afwijking in de hoek van de motorfiets ten opzichte van het wegoppervlak. Dat zorgt voor een hoge mate van beheersbaarheid tijdens het remmen, bochtenwerk en accelereren. En de verbeterde instellingen voor voorspanning en demping van de schokdemper en de stuggere achterveer verfijnen de algehele rijeigenschappen van de motorfiets nog verder.

Licht en compact ruitvormig frame

Het lichtgewicht, ruitvormige stalen frame van de MT-03 is ontworpen voor een optimale stijfheidsbalans, die bijdraagt aan het wendbare rijgedrag en het lichte gevoel van de motorfiets. Door de motor als dragend element te monteren, konden de ontwerpers van Yamaha het chassisgewicht tot een minimum beperken. Dankzij de montage van de nieuwe upside down voorvork en de verbeterde achterwielophanging, is het 2020-model helemaal gebouwd voor sportief rijgedrag.

Ergonomische zitpositie

De nieuwe brandstoftank met een brede rand en het gewijzigde kuipwerk creëren een optimale rijpositie, waardoor MT-03-rijders onder verschillende omstandigheden optimaal comfort en controle ervaren. Door het slanke middengedeelte kan de rijder het lichaam dichter bij de motorfiets brengen. De lage zadelhoogte, het hoger gemonteerde stuur en het compacte frame garanderen een natuurlijke en ergonomische rijpositie.

Nieuw, duidelijk afleesbaar lcd-instrumentenpaneel

De nieuwe generatie MT-03 profiteert ook van nieuwe hightech instrumenten die een gevoel van kwaliteit uitstralen. En dat is kenmerkend voor deze lichte Hyper Naked. Het ultramoderne instrumentenpaneel heeft een lcd-display. Dit nieuwe, aantrekkelijke multifunctionele ontwerp is ook gemakkelijker te bedienen.

MyRide

Uiteraard mag ook de bijhorende app niet ontbrekend. Via de MyRide-app kan je elke rit opvolgen en allerlei gegevens vastleggen, zoals de hellingshoek, acceleratie, topsnelheid, hoogteveranderingen en afgelegde afstand. Je kan beelden toevoegen aan de reisgegevens en de informatie delen op sociale media. Je kan de Informatie ook opslaan onder je eigen account.

De nieuwe MT-03 heeft door deze update de uitstraling van de zwaardere MT-modellen, maar belangrijk: hij valt onder de rijbewijscategorie A2! De MT-03 zal vanaf december 2019 beschikbaar zijn via de officiële Yamaha-dealers in de kleuren Ice Fluo, Icon Blue en Midnight Black.

Bron: Yamaha

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.