Dat Ducati aan een facelift werkt voor de 959 Panigale wisten we al langer, en we hadden ook al de gebruikelijke spyshots zien opduiken hier en daar van een motor in ontwikkelingsfase. Bij Ducati lijken ze nu stilaan tot een productiemodel gekomen en daar is ook duidelijk beeldmateriaal van opgedoken.

Nu ja, duidelijk is misschien niet helemaal het goede woord. De flashy camouflage wrapping maakt het moeilijk om de vorm van het kuipwerk te onderscheiden. Maar los daarvan vallen nu wel een paar extra details op die we op de foto’s in juli nog niet konden spotten. En die doen vermoeden dat de motor nu wel min of meer in afgewerkt stadium zit.

De knappe enkelzijdige achterbrug hadden we al eerder opgemerkt, maar op de foto kunnen we nu ook duidelijk de uitlaat zien zitten. Het is een klein, stevig model geworden dat onderaan uit het kuipwerk komt piepen en dat er toch duidelijk anders uitziet dan op de V4. Verder lijkt de voorvork een Marzocchi te zijn, met de gebruikelijke Brembo remmen. Zo op het eerste zicht vallen er niet meteen carbon-onderdelen op, wat doet vermoeden dat het hier om het basismodel gaat.

Benieuwd of ze ons bij Ducati echt nog een volle maand in spanning gaan laten wachten tot de Eicma.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.

About The Author

Related Posts