Action, Ninja® 650ABS KRT Edition

Ninja 650 krijgt 2020 update

Kawasaki heeft met de Ninja 650 een populair model in het middelzware toursegment. Het is geen al te grote verrassing dat Kawasaki nu een update aankondigt met de EURO-5 normen in het verschiet. Een aangepast blok dus, maar uiteraard ook een wat andere styling en en een nieuw jasje!

De ZX-6R en ZX-10R kregen al nieuwe kleuren aangemeten voor 2020 en nu kondigt Kawasaki ook een update aan voor de Ninja 650. De middenklasse toermotor krijgt niet alleen een nieuw jasje, ook het blok voldoet vanaf 2020 aan de EURO-5-norm.

Volgens Kawasaki behouden ze met deze vernieuwde Ninja wel vast aan het ‘Fun, Style, Easy’-concept de we ook al kennen van de voorgangers. Deze Ninja combineert dus opnieuw sportieve prestaties met dagelijkse bruikbaarheid en comfort.

Het motorblok blijft het gekende 650cc parallel twin-blok, maar werd aangepast om te voldoen aan de EURO-5-norm. Dat resulteert niet alleen in lagere emissies, maar Kawasaki slaagde er ook in om het koppelbereik in het middengebied op te krikken. De Ninja 650 blijft bovendien ook leverbaar in een 35kW-versie. Goed nieuws dus voor de houders van een A2-rijbewijs!

Ook de styling krijgt een update. Zo krijgt deze nieuwe Ninja LED-koplampen en een 10,9cm TFT display met onder andere Bluetooth Smartphone connectiviteit, versnellingsindicator, schakellampje, brandstofmeter en een ECO-indicator.

Qua kleurstelling heb je in 2020 de keuze uit Metallic Spark Black en Pearl Flat Stardust White in combinatie met Metallic Flat Spark Black. Maar de meest opvallende kleurencombinatie is wel de Green/Ebony met dezelfde opvallende graphics als de WorldSBK-motor van vijfvoudig wereldkampioen Jonathan Rea.

Uiteraard kan je ook nog kiezen uit een hele lijst originele Kawasaki onderdelen: smoke windscherm, groot windscherm, 30mm hoger zadel, seat cover, frame sliders, radiator scherm, tankpad, zijtassen en 12 volt aansluiting.

Deze nieuwe 2020 Kawasaki Ninja 650 staat vanaf begin volgend jaar in de showroom bij je Kawasaki-dealer. Prijzen worden later dit jaar bekend gemaakt.

Kijk voor meer informatie en een dealer in uw regio op www.kawasaki.be.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.