Honda fabrieksteam naar Suzuka8Hours

De 8 uren van Suzuka zijn een heel serieuze aangelegenheid in Japan, en in het bijzonder voor Honda. Van de afgelopen 40 races ging de Japanse constructeur met niet minder dan 27 overwinningen aan de haal. Maar er is 1 probleem: de voorbije 3 jaar stond er telkens een Yamaha team op het hoogste schavotje, en dat kunnen ze bij Honda niet zomaar aan zich voorbij laten gaan.

Honda kondigde daarom onlangs aan dat ze in 2018 voor het eerst in 10 jaar weer met een heus fabrieksteam – Team HRC – aan dat start zullen staan. Best een grote stap voor het Japanse merk, dat de afgelopen jaren enkel teams zoals MuSASHi RT HARC-PRO en F.C.C. TSR Honda ondersteunde op fabrieksniveau.

Yamaha van hun kant stuurden wel een fabrieksteam naar Suzuka, en dat werpt duidelijk z’n vruchten af. Daarbij komt dat ze de afgelopen jaren telkens rijders in het team hadden om u tegen te zeggen: Pol Espargaro, Bradley Smith, Michael van der Mark, Alex Lowes en Katsuyuki Nakasuga.

Honda kon dus niet achter blijven. Wie er precies met de Honda CBR1000RR gaat racen, is nog niet bekend gemaakt, maar je mag er zeker van zijn dat ze bij Honda met grote namen gaan uitpakken. Wij hopen stiekem op een Marc Marquez. Wie het ook wordt, een spannende strijd zal het zeker opleveren!

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.