Yamaha Factory Racing wint Suzuka8Hours

Het Yamaha Factory Racing Team heeft de 8 uren van Suzuka gewonnen. Het team van onze noorderbuur Michael van der Mark hield de Kawasaki Team Green ZX-10 RR van o.a. Leon Haslam en de F.C.C. TSR Honda Fireblade SP-2 van o.a. Dominique Aegerter en Randy De Puniet achter zich.

Nadat de fabrieks-Yamaha gisteren al de pole pakte, heeft het team de 8 uren van Suzuka nu ook gewonnen. Vanaf het begin werd duidelijk het team van Lowes, Nakasuga en van der Mark goed zou presteren, al waren het de MuSASHi HARC PRO Honda en Kawasaki Team Green die aan de leiding gingen. Het Yamaha-team reed erg constant vanaf de openingsronden na 35 minuten zette het een aanval in op de leiding. In de 34ste ronde slaagde Alex Lowes er zelfs in om het ronderecord te breken dat al sinds 2012 stand hield. Achter de koplopers waren er hevige gevechten om de tweede en derde plek, waarbij vooral Randy De Puniet zichzelf liet opmerken door verschillende keren stevig aan te vallen. De MuSASHi HARC Honda ging onderuit halverwege de wedstrijd en tijdens een safety car situatie ontstond er een brandje in de onderkuip van de F.C.C. TSR Honda, waardoor Team Green naar de tweede plek kon rijden. Vooral Leon Haslam was indrukwekkend op de Kawa, hij reed maar liefst vijf van de 8 uren.

De overwinning van het Yamaha Factory Racing Team betekende meteen ook de derde overwinning op rij voor Katsuyuki Nakasuga, een ongeziene prestatie. In het eindklassement is het het Franse Yamaha Team GMT94 dat op het hoogste schavotje eindigt en zo het Suzuki Endurance Racing Team – dat een eerder teleurstellende race reed – klopt.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd