Eerste teaserfilmpje nieuwe Honda Fireblade

Inmiddels weet iedereen al wel hoe de nieuwe Fireblade eruitziet. Dat weerhoudt Honda er niet van om een teasercampagne te voeren.

In het eerste filmpje van wat een reeks moet worden, laat Honda een soundclip horen van de nieuwe Blade, gecombineerd met hun motto ‘Total Control’. Weinig nieuws dus, en dat laat de ruimte open voor speculaties. Want terwijl we weten dat Honda in het geheim werkt aan een V4 superbike, lijkt het erop dat die pas in 2018 het levenslicht zal zien.

Voorlopig moeten we het dus stellen met de good ol’ Fireblade die – nog maar eens – in een nieuw jasje gestoken werd. Uiteraard wordt de motor aangepast naar de Euro4 emissienorm ( we voorspellen dat gigantische uitlaten dé trend van 2017 zullen zijn) en als Honda nog iets of wat geloofwaardigheid wil behouden, dan zal deze motor ook over enkele elektronische snufjes beschikken. Ride-by-wire, moderne tractiecontrole en wat extra pk’s stonden ongetwijfeld bovenaan de ’to do’-lijst van de ingenieurs. Op 4 oktober, de eerste dag van de Intermot, zal de Fireblade onthuld worden. Tot dan is het afwachten.