Ducati keert terug naar Pikes Peak

Ducati heeft aangekondigd dat ze ook dit jaar weer zullen deelnemen aan de Pikes Peak International Hill Climb race in Colorado waar de nieuwe Multistrada 1260 Pikes Peak Edition zijn racedebuut zal maken.

De iconische Pikes Peak International Hill Climb race, die al sinds 1916 georganiseerd wordt, loopt over een 20km lang parcours met 156 bochten. De finish ligt op een hoogte van zo maar even 4300m. De voorbije jaren had Ducati het snelheidsrecord in de Pikes Peak International Hill Climb race in handen maar vorig jaar snoepte KTM dit van hen af.

Ducati zet nu alles op alles om dat record terug in handen te krijgen. Daarvoor rekenen ze op Carlin Dunne, de huidige recordhouder bij Ducati, en Codie Vahsholtz, die momenteel recordhouder is in de middenklasse op een Husqvarna supermoto.

Het 2018 Spider Grips Ducati Pikes Peak team krijgt de steun van onder andere Shell Advance, Brembo, Pirelli, Termignoni, en Ducati by Rizoma. Daarmee heeft het team een uiterst competitieve machine klaargestoomd en Dunne hoopt alvast zijn plaats als recordhouder opnieuw op te eisen.

Om een idee te krijgen van Pikes Peak en hoe het is om daar te racen, kan je de geweldige aflevering van Speed met Guy Martin bekijken. Daarin trekt hij naar Colorado en neemt hij deel aan de race met een zelfgebouwde turbomotor.

De ‘race naar de wolken’ vindt plaats op zondag 24 juni.

 

 

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.