Touratech in financiële problemen

Touratech AG, een van ’s werelds bekendste motoraccessoiristen heeft schuldbemiddeling aangevraagd. Voorlopig verandert er niets aan de productie, al staan er op termijn 400 jobs op de helling.

Woordvoerder Dirk Pehl wist het volgende te melden: “Touratech heeft reeds een voorlopig plan voor schuldbemiddeling opgesteld. De lonen van de arbeiders en onze toeleveranciers zijn voorlopig correct betaald. Momenteel overlopen we alle saneringsopties.”

Het wordt voor Touratech dus een uitdaging om deze herstructurering rond te krijgen, en of de productie gegarandeerd kan blijven is nog koffiedik kijken. “Momenteel verandert er nog niets aan de bedrijfsvoering, en we werken eraan om dit zo te houden ondanks de saneringsplannen.” Aan de oorzaak van de insolventie liggen o.a. de vertragingen die werden opgelopen tijdens de bouw van een nieuw logistiek centrum in 2016. Dit was nodig om de grote vraag naar Touratech accessoires te kunnen beantwoorden en zou nu dus een averechts effect kunnen hebben. De investering in dit centrum bedroeg dik tien miljoen euro.

Via: Suedkurier

UPDATE: Benelux importeur Grondpadman reageerde inmiddels met onderstaand persbericht, waaruit blijkt dat er voorlopig niets veranderd voor Touratech in de Benelux. Of dit op termijn zo zal blijven, hangt uiteraard af van hoe de herstructurering in Duitsland verloopt.

Mariakerke, Gent, 12 augustus 2017 – Touratech-AG (Duitse onderneming) heeft adviesbureau Schultze & Braun behouden om te helpen bij de financiële herstructurering van het bedrijf. De snelle groei in het Adventure motor segment en de uitbreiding van het bedrijf om deze vraag te vervullen heeft geleid tot de noodzaak van deze herstructurering om een ​​gezonde toekomst te waarborgen. Onder de aanwijzing van Schultze & Braun gebruikt Touratech AG de Duitse insolventieregels om de activa en passiva van het bedrijf opnieuw te organiseren om een ​​stabiele basis te bieden die het bedrijf in staat stelt de onderdelen en accessoires te produceren voor het Aventure motorcycle segment

    Touratech Benelux, de importeur voor België; Nederland en Luxemburg, is een zelfstandig en autonoom Belgisch bedrijf en heeft een goede financiële gezondheid. Grondpadman nv wordt niet getroffen door deze herstructurering in Duitsland.

    In de afgelopen drie decennia is Touratech het toonaangevende merk in Adventure motor cycling geworden met een catalogus met duizenden producten die beschikbaar zijn in bijna 50 landen. Het bedrijf is bekend om zijn kwaliteitsproducten, innovatieve ideeën en reis inspiraties. De productie van motoronderdelen zal tijdens dit proces ononderbroken blijven en verder lopen zoals normaal    

    Of u nu voor een weekendtocht of de motorrit van je leven voorbereidt, Touratech blijft uw toegewijde bron voor accessoires en kleding voor de motorfiets branche. Het bedrijf zal gebruik maken van de gelegenheid om zich te concentreren op de kernonderdelen en accessoires, terwijl zij haar klanten blijft inspireren om de wereld op twee wielen te verkennen. Touratech Benelux / Grondpadman nv zal de normale operaties en events in de Benelux, zoals in het verleden, blijven voortzetten.

Piet Lievens
Grondpadman nv
Touratech BeNeLux

Einde Persbericht

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.