Marquez pakt de pole in Oostenrijk

Marc Marquez heeft zijn Honda Repsol op de pole gezet in Oostenrijk. De Ducati’s deden het zoals verwacht ook heel sterk met een tweede plek voor Andrea Dovizioso en Jorge Lorenzo op drie.

Hoewel er eerst gevreesd werd voor slecht weer, verliepen de kwalificaties onder perfecte omstandigheden. De rondetijden waren snel en tegen de verwachtingen in kon Marc Marquez de Ducati’s voorblijven. Op de tweede rij is het Maverick Viñales die als eerste Yamaha kwalificeerde, gevolgd door Danilo Petrucci die door de Q1 bij de top-12 geraakte. Johann Zarco vervolledigt de tweede rij.

Naast de kwalificatie ging er ook veel media-aandacht naar rijders zoals Aleix Espargaro, Jonas Folger, Loris Baz en Danilo Petrucci die stuk voor stuk lieten weten dat ze niet zullen rijden indien het morgen regent. Het probleem is de veiligheid op het circuit, met name enkele gevaarlijke zones waar de boarding te dicht langs de baan staat. Sinds 2016 werd er niets aan het circuit veranderd om de veiligheid voor de rijders te verhogen en indien het morgen regent, verwachten we ons dus aan protest of op z’n minst een interessante debriefing.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.