Suzuka8Hours: Kawasaki gaat voluit met fabrieksteam

Suzuka is duidelijk een erekwestie voor de Japanse constructeurs. Na Yamaha en Honda kondigde nu ook Kawasaki aan dat ze met een fabrieksteam aan de start van de 8 uren van Suzuka zullen staan. En wat voor een!

De voorbije 3 jaar ging de overwinning telkens naar het Yamaha fabrieksteam. Honda kondigde eerder dit jaar al aan dat ze ook een fabrieksteam zouden sturen. En dus kon Kawasaki niet achterblijven.

Team Green wil duidelijk niets aan het toeval overlaten. Ze mikken met de Kawasaki Ninja ZX-10RR en 3 top-piloten duidelijk op een overwinning. Die piloten zijn huidig World Superbike kampioen Jonathan Rea, British Superbike championship racer Leon Haslam en Kazuma Watanabe, de All Japan Road Race Championship ST600 kampioen uit 2013.

“Suzuka is de grootste test voor man en machine. De race is een emotionele rollercoaster en ik ben enorm blij dat ik er weer bij ben dit seizoen”, zei Jonathan Rea in het persbericht. “Team Green komt met het sterkste team ooit naar de 8 uren van Suzuka. We gaan voor de overwinning en dus bereid je maar voor om voor Team Green te supporteren”, voegde Watanabe er nog aan toe.

 

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.