Terugroepactie bij Zero

Zero Motorcycles lanceert een ingrijpende terugroepactie op hun 2012 modellen als gevolg van mogelijke ’thermal events’ (lees: de batterij kan vuur vatten). Het gaat hierbij om de modellen Zero S, Zero DS en Zero DSP (politiemodel).

De terugroepactie gaat over de batterij. Het ontwerp van de batterijen in de 2012 modellen zit zo in mekaar dat de cellen intern kunnen bewegen. Op termijn kan de celwand daardoor beschadigd raken en dat kan kortsluiting in de batterij veroorzaken. Daarnaast zijn de battery packs niet volledig luchtdicht verzegeld waardoor de cellen door de luchtvochtigheid kunnen gaan corroderen. Zowel de kortsluiting als de corrosie kunnen oververhitting veroorzaken waardoor de batterij vuur kan vatten.

Het ontwerp van de batterijen en de houder op de motor maken het ontmogelijk om het geheel gewoonweg te vervangen. Zero zal daarom alle Zero S, Zero DS en Zero DSP motoren uit 2012 volledig terugnemen en de eigenaars vergoeden. Het gaat om in totaal 218 motorfietsen. De eigenaars van deze 2012 modellen krijgen ondertussen de raad niet meer met hun motor te rijden, met onmiddellijke ingang, en de batterij niet meer te laden. Ze zullen in de komende weken gecontacteerd worden door hun lokale dealer die de motor zal komen ophalen. Ze krijgen dan de optie om hun motor in te ruilen voor een nieuwe Zero.

 

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.