Bruce Anstey strijdt tegen kanker

Nieuw-Zeelander Bruce Anstey zal niet deelnemen aan de Isle of Man TT dit jaar. Dat maakte zijn vrouw, Anne Ramsey, bekend op Facebook. Bij de dertienvoudig TT-winnaar werd opnieuw kanker vastgesteld.

“Nou mensen, sommigen van jullie weten al dat we s*** nieuws hebben. Helaas is Bruce ziek geworden. Er zijn meerdere tumoren in zijn longen, en een tumor in zijn ruggengraat gevonden. Daarnaast is er er een bloedklonter op een van de longen gezien.” Met deze woorden maakte Anne Ramsey het nieuws bekend op Facebook. Het is niet de eerste keer dat er bij Anstey kanker vastgesteld wordt. Zo onderging hij in het verleden al een behandeling tegen teelbalkanker. Eind 1990 werd hij hiervan genezen verklaard.

Anstey had een contract met Padgett’s Honda om deel te nemen aan de IoM TT, de North West 200 en de Ulster Grand Prix. Daarnaast zou hij een van de elektrische motoren van Team Mugen rijden in de TT Zero – een race die hij de afgelopen 2 jaar won. Door de ernst van de ziekte zal de 48-jarige coureur niet naar de IoM TT afreizen en de kans is heel klein dat hij later dit jaar nog zal rijden.

Meteen na het bekendmaken van het nieuws stroomden de steunbetuigingen toe. Onder meer van de organisatie van Isle of Man TT, North West 200, en Padgetts Racing, het team van de Nieuw Zeelander, die een tweet stuurden met foto’s van Anstey en de tekst: ‘We houden van jullie Bruce en Anny.’

 

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.