Spypics: Indian FTR 1200

Dat de FTR 1200 concept bike van Indian op veel positieve reacties onthaald werd vorig jaar, dat wisten we al langer. Dat ze bij Indian daarop beslisten om een dikke straatversie uit te brengen van de FTR 750, was ook al langer bekend. En hoe die er gaat uitzien, weten we nu dus ook. Spyshots!

Voor de zomer berichtten we nog dat Indian dan toch beslist had om het concept van de FTR 1200 concept verder uit te werken. Die beslissing kwam er door de overdonderend positieve respons die ze bij Indian kregen op die concept bike. Toen werd er nog niet vermeld wanneer de nieuwe motor gelanceerd zou worden, maar nu zou het Amerikaanse merk dus wel eens kunnen uitpakken met een primeur op Intermot of EICMA.

Of het door Indian zelf gelekt werd, of echt een spyshot is, valt moeilijk af te leiden, maar de nieuwe Indian FTR 1200 lijkt dus in vergevorderd stadium van productie te zitten. Daarnaast werden ook de tekeningen van de patent-aanvraag voor de FTR 1200 bekend.

De verwachting was dat de nieuwe nieuwe FTR 1200 een mix zou worden van het design van de 1200 Custom en de prestaties van de 750 flat track racer. De foto en de tekening tonen nu een motor die in de verste verte niet meer lijkt op de concept bike waarmee Indian vorig jaar op EICMA uitpakte. Van de flat-trackracer geïnspireerde retrolook is niets overgebleven.

De motor op de foto en de patenttekeningen doet vooral heel erg hard denken aan de Ducati Monster 1200.  Het beloofde trellisframe is wel duidelijk anders. Ook de uitlaten en de shock verschillen. Maar het zadel lijkt zo van de Ducati te komen en ook de uitlaatbochten en koplamp zijn wel heel gelijkaardig.

Heeft Indian met dit ontwerp een goeie beslissing genomen? Let’s wait and see…

 

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.