Indian komt met straatversie van de FTR750 flat track racer

Indian Motorcycles bevestigde afgelopen weekend tijdens het Wheels & Waves festival in Biarritz dat er in 2019 een nieuwe straatmotor bij komt in hun gamma: de FTR 1200.

Op EICMA vorig jaar presenteerde Indian Motorcycles de FTR 1200 Custom als prototype. Het idee was gebaseerd op de Indian Scout FTR 750, een speciaal ontworpen flat track racer die de professionele American Flat Track racing series volledig domineert sinds de introductie in 2017. Al van bij de lancering van die racer vroegen fans van het Amerikaanse merk om een straatversie en die kwam er in de vorm van een prototype. Dat gaf uiteraard de geruchtenmolen een extra zetje en nu komt dus ook de officiële bevestiging dat die straatversie in de vorm van de FTR 1200 in productie zal gaan.

Het FTR 1200 Custom prototype zoals het vorig jaar op EICMA te bewonderen was

“Toen we de FTR1200 Custom op EICMA presenteerden, hebben we gezegd dat we naar de feedback van motorrijders over de hele wereld zouden luisteren,”  liet Steve Menneto, President van Indian Motorcycles, weten in Biarritz. “Die motorrijders hebben duidelijk gesproken en de respons was overdonderend. We zijn dus ook trots en verheugd te mogen aankondigen dat de FTR 1200 in productie zal gaan.”

Hoe de nieuwe FTR 1200 er exact zal gaat uitzien is nog niet bekend. Wel mogen we verwachten dat het een mix van het design van de 1200 Custom en de prestaties van de 750 flat track racer zal worden. Bij de aankondiging vorig weekend liet Rich Christoph, senior designer bij Indian Motorcycle alvast weten dat dat de motor een flat track racer geïnspireerde look zal krijgen met een trellisframe en een nieuwe V-twin motor.

FTR 1200 Custom prototype

 

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.