FTR 1200 zet UK snelheidsrecord in World Wheelie Championship

Het Amerikaanse Indian Motorcycle maakte afgelopen weekend zijn debuut in het World Wheelie Championship in Groot-Brittannië. De Amerikaanse veteraan Cecil ‘Bubba’ Myers zette bij dit debuut van de FTR 1200 meteen twee Britse snelheidsrecords neer voor productiemotorfietsen.

Afgelopen weekend vond op het Elvington Airfield in North Yorkshire, Groot-Brittannie, het World Wheelie Championship plaats, oftewel dik anderhalve kilometer ver zo hard mogelijk op je achterwiel rijden. ‘Bubba’ Myers kwam aan de start van het Straightliners evenement met een standaard Indian FTR 1200S. Enkel de nummerplaathouder was voor de zekerheid er af gehaald. Onder de wel heel diverse groep concurrenten vooral heel wat turbo-aangedreven machines die meer dan 335 km/u halen op hun achterwiel.

Vanwege een aantal andere verplichtingen met zijn normale turbo-machine, kon Bubba slechts een paar runs doen met de Indian. Maar dat was voldoende voor de wereldkampioen van 2018 om de snelste 1 Mile Wheelie (211,05 km/u) neer te zetten op de FTR 1200S .

Maar dat was niet alles. Daarna vestigde Bubba nog een paar nieuwe Britse snelheidsrecords: 234.23 km/u bij de ‘Flying Start ¼ mile’ en 234.34 km/u bij de ‘Standing Start Mile’. Beide records reed hij op de productie V-Twin in de categorie tot 1350 cc.

Bubba Myers wist nadien het volgende te vertellen over het weekend: “Dit was echt een heel positieve kennismaking met de FTR. De motorfiets was nagenoeg standaard, zeker vergeleken met de machines die andere piloten hadden meegebracht. Als je nu al deze snelheden neerzet, dan zit er nog meer in. De balans van de motorfiets is heel erg goed, maar ik was vooral onder de indruk van de motor met zijn ontzettend indrukwekkende koppel. Al binnen een paar rondjes voelde ik me er helemaal op thuis. Het is een mooie start voor de FTR, al meteen een paar records op zak hebben. Heel veel dank aan Indian Motorcycle Company voor alle steun; ik hoop dat we volgend jaar terugkomen.”

Foto’s: Mark Nightingale – Image Village

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.