Indian Motorcycle Appaloosa in actie op Glemseck101

Tijdens het laatste weekend van de grote vakantie vindt traditioneel de Glemseck 101 plaats in de buurt van Stuttgart, Duitsland. Een hoogtepunt in de kalender van fans van cafe racers en sprint races. Blikvanger tijdens deze editie bij de Sultans of Sprint was de Appaloosa van Indian Motorcycle, gebouwd door de Belg Brice Hennebert van Workhorse Speed Shop.

Deze 2019 editie van de Glemseck 101 was groter en luider dan ooit. Een van de opvallendste verschijningen bij de Sultans of Sprint was wel de Appaloosa, het geesteskind van de Belg Brice Hennebert van Workhorse Speed Shop.

Hennebert kreeg de opdracht om ter ere van het 100-jarig jubileum van de Indian Scout een motor te bouwen waarmee Indian deel zou kunnen nemen aan de Sultans of Sprint Factory Class Challenge. 700 werkuren later was de Indian 1200 Scout sprint racer een feit. Waar de naam vandaan komt? “Ik wilde een naam die Workhorse, Indian Motorcycle en snelheid kon koppelen. Toen ik ontdekte dat het Amerikaanse paardenras Appaloosa een van ’s werelds snelste paarden is, wist ik dat dit de perfecte naam was voor een Amerikaanse sprintfiets gebouwd door Workhorse”, legt Hennebert uit.

Dit is niet zomaar een sprint racer. Hennebert wist met deze ‘Appaloosa’ 30 pk extra uit het blok te persen met een stikstofoxide-injectiesysteem. Bovendien klokt hij ook 42kg lichter af, ondanks de opvallende kuip die volledige uit aluminium gemaakt is. Verder is de motor voorzien van alle mogelijke premium componenten van  project partners als Akrapovič, Beringer Brakes, Motorex, Öhlins, en Vibrant Performance.

De piloot die de 130pk-sterke Appaloosa in bedwang moet houden, is niemand minder dan 500GP-legende Randy Mamola. Die maakte meteen ook zijn Duitse debuut in de Glemseck 101 en zorgde voor de nodige sensatie in deze Sultans of Sprint-editie, waarin BMW Motorrad, Indian Motorcycle, Royal Enfield en Harley Davidson het tegen elkaar op namen.

De overwinning ging naar Philipp Ludwig van het Duitse Team Kraftstoffschmiede x BMW Motorrad op zijn nitro-geïnjecteerde shift cam boxer BMW R1250RS ‘Achilles’.

De Sultans van Sprint Challenge beloont de teams ook voor hun creativiteit, hun werk aan de motor, stijl en andere gekke vaardigheden, zoals wie de beste burn-outs uitvoert, of welk team de luidste motorfiets én rijder heeft.

In de categorie ‘beste stijlcombinatie motorfiets en rijder’ ging de overwinning naar Indian Motorcycle x Workhorse Speed Shop voor het geweldige ontwerp van de motorfiets door Workhorse Speed Shop en de race-outfit van Randy Mamola door Alpinestars.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.