Moto Guzzi presenteert V9 Bobber Sport én V85 TT

Moto Guzzi liefhebbers die afgelopen weekend naar de legendarische fabriek in Mandello del Lario in Italië afzakten voor het jaarlijkse Moto Guzzi Open House konden zich ditmaal dus ook vergapen aan de 2 nieuwelingen in het gamma: de nieuwe V9 Bobber Sport én de V85 TT.

De V9 Bobber Sport is het nieuwe sportieve custom-model in het gamma. Moto Guzzi verwijst daarmee graag terug naar de authentieke sportieve race-achtergrond van het na-oorlogse Bobber-fenomeen in Amerika.

De motor oogt ook wat sportiever dan de V9 Bobber. Door het lager geplaatst monozadel, hoger geplaatste voetsteunen en kortere stuurrisers krijg je een sportieve, compacte zithouding. Verder is de motor voorzien van Öhlins vering en een volledig instelbare shock, een korter voorspatbord, vorkbescherming, andere zijpaneeltjes, en een opvallende donkeroranje kleurstelling.

Maar de V9 Bobber Sport was niet de enige blikvanger in Mandello del Lario. Ook de V85 TT, Moto Guzzi’s antwoord op nog steeds groeiende trend van de middelzware reisenduro’s, was er te bewonderen.

Het productierijpe model lijkt sterk op het concept dat ze vorig jaar presenteerden en heeft de duidelijke Guzzi-stijl. Erg veel details werden nog niet bekend gemaakt, buiten het 80pk sterke 850cc V-twin motorblok. Voor verdere specs is het nog even wachten tot EICMA.

 

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.