Moto Guzzi Open House trekt 30.000 bezoekers

Afgelopen weekend vond in het Italiaanse Mandello de jaarlijkse Moto Guzzi opendeurdag plaats. Net zoals vorig jaar, was de interesse en de opkomst van de Guzzi-fans weer enorm.

Maar liefst 30.000 deelnemers van alle uithoeken van Europa zakten afgelopen weekend af naar Mandello, de thuisbasis van Moto Guzzi in Italië, voor de jaarlijkse Moto Guzzi Open House. Van vrijdag 6 tot zondag 8 september werd Mandello overspoeld door fans, niet alleen die-hard motorfiets-fanaten, maar ook families met kinderen en motorvrienden die er een gezellig weekend van maakten. Drie dagen lang genoten ze van motorfietsen, muziek, reizen, avontuur en veel testritten.

Het hoogtepunt van het weekend is traditioneel de aankomst van het ‘Road to Mandello’-konvooi. Meer dan 200 Guzzisti rijden dan in groep van Milaan tot aan de legendarische rode poort aan de Via Parodi, hét symbool van Moto Guzzi.

Verder konden nieuwsgierige bezoekers zich vergapen aan de 150 historische modellen in het Moto Guzzi Museum. Je kan er racemotoren vanaf de jaren ’50 bewonderen, inclusief de legendarische 8-cilinder 500. Maar ook de hedendaagse motoren en de fabriek kregen de nodige aandacht. Zo kon je een bezoekje brengen aan de windtunnel en de assemblagelijn. Het zenuwcentrum van het hele gebeuren was het Moto Guzzi Village in het midden van de fabriek. Van daaruit vertrokken ook de vele testritten langs de mooie wegen rond het Comomeer. 

Grootste blikvanger dit jaar was de 2019 Moto Guzzi V85 TT, het nieuwe allroad model dat op korte tijd de best verkopende motor in het gamma werd. Maar ook de V7 III was populair bij de testritten.

Dat de Moto Guzzi-fabriek in Mandello een symbolische plek is in de motorgeschiedenis, werd afgelopen weekend nog maar eens bevestigd. Sinds de oprichting van Moto Guzzi in 1921 worden hier al motoren geproduceerd. De site heeft dan ook een rijke geschiedenis en speelde een rol in de industriële ontwikkeling in Italië. Hier zagen legendarische modellen zoals de Falcone, de Galletto, de V7-reeks, de Le Mans en Imola sportfietsen het licht. Ook vandaag nog produceert Moto Guzzi nieuwe en technisch hoogstaande modellen met de V7 III, V9, V85 TT modellen, en de hele California 1400-reeks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.