Prijs bekend van Moto Guzzi V85 TT

Eind vorig jaar presenteerde Moto Guzzi officieel de V85 TT: een perfect alternatief voor Guzzi-liefhebbers die naast toeren zo nu en dan ook eens wat gravel willen opzoeken. Vlak voor het salon in Brussel plakken ze nu ook een prijs op al dat moois. Deze compleet nieuwe allroad binnen het gamma van Moto Guzzi is met ingang van 2019 te bestellen voor € 11.915 (incl.btw).

Met deze V85 TT breidt Moto Guzzi het gamma uit met een compleet nieuwe V-twin. Daarmee blaast het Italiaanse merk een rijke en avontuurlijke offroad-historie nieuw leven in: een moderne interpretatie van de klassieke enduro.

Comfortabele toermotor én robuuste offroader

Voor deze V85 TT ontwikkelde Moto Guzzi een volledig nieuw frame dat bestaat uit stalen buizen. De verankering van het motorblok wordt daarbij benut om een stevige structuur te vormen. Het resultaat is een frame dat de nodige precisie en stijfheid biedt voor op het asfalt, en tegelijk ook de robuustheid en bijpassende rijeigenschappen heeft voor gebruik offroad.

De monoshock is door zijn bevestiging rechts aan de dwarsdraagarm gemakkelijk bereikbaar. De hydraulische instellingen en veervoorspanning aanpassen, is dan ook een fluitje van een cent. De ophanging biedt een royale veerweg en flinke grondspeling: het recept voor optimale prestaties op het onverharde, én het nodige comfort in het dagelijkse verkeer, ook met passagier.

Nieuwe ‘acht-en-een-half’

Het kloppende hart van de V85 TT is een 853cc luchtgekoelde 90° V-twin met twee kleppen per cilinder. Deze nieuwe ‘acht-en-een-half’ van Moto Guzzi levert 80 pk en een indrukwekkend koppel van 80 Nm, waarvan 90% al beschikbaar is vanaf 3.750 omwentelingen. Hoewel dit het eerste blok van Moto Guzzi is dat gemakkelijk 8.000 tpm draait, is de kracht van het blok traditiegetrouw dus al vanaf zeer lage toerentallen beschikbaar.

Geavanceerde technologie

Je hebt bij de V85 TT keuze uit drie verschillende rijstanden: Road, Rain en Offroad. De instellingen van het motormanagement zijn , samen met de ABS en de MGCT tractiecontrole, eenvoudig aan de verharde of onverharde omstandigheden aan te passen. Voor de overbrenging heeft Moto Guzzi de voorkeur gegeven aan onderhoudsvrije cardanaandrijving boven een ketting.

In februari zal de Moto Guzzi V85 TT zal bij de officiële Moto Guzzi-dealers toekomen, maar je kan de motor vanaf nu ook bestellen. De prijs werd vastgesteld op 11.915 EUR, inclusief 21% BTW en 2 jaar gratis Road Assistance. 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.