MotoGP: Rossi’s compleet nieuwe fiets voor Misano

Yamaha heeft er een moeilijk seizoen opzitten. Satellietrijder Fabio Quartararo was de grootste verrassing terwijl fabrieksrijders Valentino Rossi en Maverick Vinales erg wisselvallig presteerden. Tijd voor wat grondig testwerk in Misano.

De Gran Premio di San Marino e della Riviera di Rimini (*hapt naar adem) is Valentino Rossi’s thuiswedstrijd en lijkt het toneel te worden voor een grootste Yamaha update. Nadat de M1 tijdens de voorbije races veel kritiek te verduren kreeg van zowel Vinales als The Doctor, zien we nu enkele serieuze aanpassingen.

Een opvallende aerodynamische remkap.

Het meest opvallende is het nieuwe aerodynamische kuipwerk, en dan vooral de grote winglets vooraan. Hierbij komt ook nog een extra carbon aero-kap voor de remmen en het voorwiel. Een andere aanpassing zien we achteraan, waar de carbon achterbrug opnieuw z’n intrede doet, naast een opvallende dubbele uitlaat.

Een dubbele Auspuff verraadt motorische aanpassingen.

Het gaat hier dus niet enkel om een ander aero-pakket, want naast de chassis en motoraanpassing, testte Rossi ook opnieuw met een duim-achterrem.

De carbon achterbrug zagen we al eerder, net zoals een duimbediening voor de achterrem.


Uit de tijden van de eerste vrije training konden we totnogtoe weinig afleiden, het wordt dus even afwachten om te zien hoe het Yamaha fabrieksteam dit weekend evolueert.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Andro├»d.