BMW R18 cruiser, de voorbestellingen zijn open!

BMW’s R18 cruiserprototype kon afgelopen voorjaar op veel aandacht rekenen bij de presentatie op het Concorso d’eleganza Villa d’Este. Hoewel we nog geen idee hebben van hoe de productiemotor eruit zal zien of hoeveel hij moet kosten, kan je hem in Frankrijk al voorbestellen.

Onder het mom van een aantal foto’s die ‘niet bindend zijn voor het eindproduct’, kan je in Frankrijk reeds 1.000 euro over maken naar je BMW-dealer om als eerste een R18 te bestellen. Hoeveel duizenden euro’s er nog moeten volgen, of hoe de motor er effectief zal uitzien, is nog een vraagteken. De leveringsdatum? Who knows? De voorbestelling specificeert een finale beslissing over de opties in 2020, dus in het beste geval voorjaar 2020.

Op z’n licht gezegd een ietwat pretentieuze beslissing van de Franse importeur om hier dus nu al mee uit te pakken, of toch zeker als je ziet hoe moeilijk de aanlevering van verschillende motorfietsen (over alle merken heen) soms loopt.

We onthouden dus liever het positieve nieuws: BMW’s eerste nieuwe motor voor komend modeljaar is bij deze bekend, het is enkel nog even wachten op beeldmateriaal, specs en een prijskaartje.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.