BMW Frankrijk lanceert ‘Isle of Man’ Limited Edition S 1000 RR

“Wat ze bij Ducati of MV kunnen, kunnen wij ook!” Zoiets dachten ze bij BMW Frankrijk en prompt verscheen er een ‘Isle of Man’ Limited Edition Racing Green S 1000 RR.

Het is geen geheim dat de verkoop van superbikes al jaren in het slop zit en de weinige motoren die er verkocht worden dienen enerzijds om afgebeuld te worden op circuit of anderzijds om de woonkamer te sieren. Hoewel de BMW S 1000 RR voorzien is van relatief veel comfort en elektronische snufjes om op de weg te rijden, mikt BMW Frankrijk nu haar pijlen ook op de woonkamer-rijders.

De Isle of Man editie is een eerbetoon aan de vele successen van de S 1000 RR op het eiland en tegelijkertijd een knipoog naar de M-sport noemer die BMW’s tweewielers voortaan meekrijgen. Onder andere de kleur is afgeleid van een ander BMW M product, de M3 Berline, maar er zijn meer links.

Wat is er speciaal aan deze bak? De smeedwielen kregen het koperen carterkleurtje mee, net zoals de Carbonkeramische remmen van de M3, verder werd er een carbon pack tegenaan gekletst (zoals ook het carbon dak van de M3 Berline) en ook het alcantara zadel en passagierszadel zijn een referentie aan BMW’s racewagen voor op de weg. De kleur is zoals gezegd het mooie ‘Isle of Man Green’ dat identiek is aan de kleur van de M3 en een leuk detail zijn ook de LED-koplampjes die een gele schijn hebben, vermoedelijk gewrapt. Tot slot is er nog een volledige Akra-lijn mit supertolle Carbonaüspüffschälldämpfer a.k.a carbon pijp. niet onbelangrijk om te weten is dat deze motor gelimiteerd is in een oplage van 50 stuks…dus als je er eentje op de kop wil tikken, bel je best even naar je dealer om contact op te nemen met BMW Frankreich.

Wel één kleine waarschuwing: het prijskaartje van om en bij de 33.000 euro is op het niveau van de M 1000 RR die nog net een tikkeltje straffer uitgerust is. Je moet dus wel erg verliefd zijn op het groene kleurtje om de meerprijs van pakweg 13K t.o.v. het basismodel neer te leggen…