Nieuw Triumphs gespot: Speed Triple, Tiger, Bobber TFC, Street Triple en Thruxton

Ook Triumph plant dit najaar blijkbaar een hele reeks nieuwe releases, als we de geruchten mogen geloven. Zo zou er een meer gespierde Speed Triple 1160, een vernieuwde Tiger 800, een Bobber TFC, een geüpdate Street Triple 765 én een Thruxton R “Black” in de startblokken staan. Genoeg stof voor een overzichtje dus, met spy pics!

De Speed Triple blaast dit jaar 25 kaarsjes uit. Dat alleen al is doorgaans genoeg reden voor een motormerk om wat extra te doen. Bij de lancering in 1994 was de Speed Triple een referentie onder de naked krachtpatsers, maar de afgelopen jaren werd de motor wat van het toneel geduwd door nieuwere pk-bommen. De invoering van de nieuwe, striktere Euro-5 normen biedt nu natuurlijk het uitgelezen moment om het motorblok een stevige update te geven. En volgens de geruchten uit Engeland, zou dat wel eens een 1160cc triple kunnen worden. De nieuwe Speed Triple zou al uitvoerig getest worden op de Britse wegen, maar spy shots zijn er tot nog toe niet opgedoken. We houden het in elk geval voor je in de gaten!

Een nieuwe Triumph 800… of wordt het nu een 900?

Ondertussen werd er wel al een nieuwe Tiger 800 gespot door de collega’s van morebikes.co.uk. En dat ziet er heel veelbelovend uit! Een 2-ledige radiator, nieuw frame, naar alle waarschijnlijkheid ook een motorblok met meer longinhoud, betere vering en remmen en nog wat andere leuke elektronische extra’s.

Opvallend, die gespleten radiator

De collega’s van RideApart kwamen dan weer aanzetten met spyshots van een nieuwe Bobber TFC, Street Triple en Thruxton R Black.

Ook de Bobber treed toe tot de selecte TFC-club

Triumph brengt na de Thruxton TFC en Rocket 3 TFC nu waarschijnlijk ook een Triumph Factory Custom-versie van de Bobber op de markt: exclusiever, met hoogwaardige Öhlins-vering en Brembo M50 monobloc remklauwen. En de clipons niet te vergeten!

Ook van de Street Triple dook al nieuw beeldmateriaal op in de vorm van spyshots. Ondertussen diende Triumph nieuwe emissiedocumenten in, zowel in de Verenigde Staten als in Europa, die aangeven dat ook daar updates zitten aan te komen. In het papierwerk dat ingediend werd bij CARB (de California Air Research Board) staat onder andere te lezen dat de 2020 Street Triple R- en RS-modellen een extra driewegkatalysator zullen krijgen. Ook hier weer aanpassingen met het oog op de aankomende Euro5-normen.

Vooral de scherpe neus van de nieuwe Street Triple valt op

En dan is er nog de Thruxton R Black. Net zoals er al een Bonneville Bobber Black, een T100 Black en een T120 Black zijn, krijgt nu de Thruxton R blijkbaar ook zijn Black edition. Buiten het feit dat hij zwart is, valt er niet meteen veel over te zeggen. Of toch, in tegenstelling tot de andere Black editions, heeft de Thruxton R Black volgens de spyshots geen matzwarte uitlaat.

Thruxton R Black, maar dan zonder de typische matzwarte uitlaat

De ingenieurs bij Triumph hebben duidelijk overuren gedraaid de afgelopen tijd. Naast al deze geruchten zou je bijna vergeten dat Triumph al de Triumph Rocket 3 R en Rocket 3 GT lanceerde, en uiteraard ook de Daytona 765 Limited Edition!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.