Nieuwe Triumph cruisers Rocket 3 R en Rocket 3 GT

De Rocket III, de ultieme cruiser van Triump, wordt dit jaar 15 jaar. Triumph lanceerde deze krachtpatser in 2004. Tijd dus voor ene update. De gloednieuwe Rocket 3 R en Rocket 3 GT-modellen luiden het begin in van een nieuwe motorlegende bij Triumph.

Triumph introduceert twee nieuwe Rocket 3-modellen: de Rocket 3 R – de ultieme, krachtige, koppelrijke roadster die daar bovenop ook nog eens comfortabel stuurt, en de Rocket 3 GT – de meer tour-gerichte cruiser met verbluffende prestaties, bakken uitstraling en subliem comfort.

Compleet nieuw motorblok

De nieuwe Rockets zijn voorzien van een gloednieuw triple motorblok, de grootste productiemotor in zijn soort. Het 2.500cc sterke blok levert zo maar even 11% meer vermogen dan de vorige generatie met 221Nm bij 4.000 tpm en 167pk bij 6000 tpm.

Eigenzinnige uitstraling

De Rocket 3 blijft een opvallende verschijning. Unieke design kenmerken, waaronder de dubbele LED-koplamp en de innovatief vormgegeven 3-header uitlaat, de verborgen inklapbare passagiersvoetsteunen en 20-spaaks gegoten aluminium wielen met imposante 240 mm achterband geven de motor zijn geheel eigen uitstraling.

Compleet pakket

De nieuwe Rocket 3 mag dan krachtiger zijn dan zijn voorganger, hij ging ook stevig op dieet en klokt zo maar even meer dan 40 kg lichter af dan zijn voorganger. 

De motor is verder uitegerust met Brembo Stylema Monobloc remmen en instelbare Showa vering, TFT-dashboard met verlichte schakelaars, geoptimaliseerd bochten-ABS & -tractiecontrole, 4 rijmodi (Road, Rain, Sport en Rider-Configurable), integrale LED-verlichting, Hill Hold Control, Cruise Control, sleutelloos starten. Verwarmde handgrepen zijn daarenboven standaard op de GT en als accessoire verkrijgbaar op de R.

Je kan daarnaast de Rocket 3 helemaal naar je eigen zin stylen met nieuwe, uitgebreide bagagemogelijkheden en heel wat nieuwe accessoires voor meer comfort en veiligheid, en een verhoogd gebruiksgemak. Nieuwe ‘Highway’ inspiratieset biedt een uitgebreid gamma aan toermogelijkheden.

Voor meer informatie over deze nieuwe Triumph Rocket 3 R en Rocket 3 GT kan je terecht bij je lokale Triumph-dealer.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.